Η Τρίπολη εντός των προσεχών ημερών θα εφοδιαστεί εκ νέου με νερό μετά την εξασφάλιση του ελέγχου του μεγαλύτερου μέρους ενός σημαντικού αγωγού που μεταφέρει νερό από υδροφόρους ορίζοντες της ερήμου σε παράκτιες περιοχές, ανακοίνωσε η νέα κυβέρνηση της Λιβύης.

«Λάβαμε μια πληροφορία που μας διαβεβαιώνει ότι οι επαναστάτες μας ελέγχουν το σύστημα του τεχνητού ποταμού. Χάρη στο Θεό, και τους γενναίους επαναστάτες μας, δεν θα υπάρχει πρόβλημα νερού εντός των προσεχών ημερών», δήλωσε ο συνταγματάρχης Αχμεντ Μπάνι, στρατιωτικός εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (CNT) σε συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας υπεύθυνος της επικοινωνίας του CNT, ο Σαμσεντίν Μπεν Άλι, από την πλευρά του, δήλωσε ότι οι μαχητές των νέων αρχών ελέγχουν πλέον τα φρέατα του Τζεμπέλ Χασαούνα, του Σουερέφ καθώς και την δεξαμενή Σίντι Σαγιέα, η οποία τροφοδοτεί την Τρίπολη.

«Θέτουν και πάλι σε λειτουργία τις σωληνώσεις», δήλωσε, λέγοντας ότι ελπίζει ότι το πρόβλημα θα λυθεί στην Τρίπολη τις επόμενες ημέρες.

Ένα μέρος του δικτύου παραμένει στα χέρια των κανταφικών, πρόσθεσε. Ένα μεγάλο μέρος των δύο εκατομμυρίων κατοίκων της Τρίπολης δεν έχει τρεχούμενο νερό εδώ και αρκετές ημέρες, καθώς η σύγκρουση έχει διαταράξει το προηγμένης τεχνολογίας σύστημα που τροφοδοτεί την πρωτεύουσα με νερό που αντλείται κάτω από την έρημο εκατοντάδες χιλιόμετρα νότια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο, ο επικεφαλής της Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ, απέδωσε τις περικοπές στο νερό και στο ηλεκτρικό ρεύμα σε δολιοφθορά.

Επιμέλεια: Χρήστος Παναγόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης