Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δεσμεύτηκε σήμερα ότι η Γερμανία θα συμμετάσχει στη διεθνή προσπάθεια, που θα συμβάλει στην ανοικοδόμηση της Λιβύης. Μιλώντας στο Βερολίνο, πριν από τη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη στο Παρίσι, η Μέρκελ δήλωσε: «Η Γερμανία θα συμβάλει σημαντικά” στην ανοικοδόμηση της χώρας».

Πιο συγκεκριμένα, η Μέρκελ δήλωσε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να βοηθήσει τη Λιβύη με τα τρέχοντα προβλήματα ύδρευσης, καθώς και με την παροχή γενικότερης τεχνικής βοήθειας μετά από 42 χρόνια δικτατορίας, και έξι μηνών εμφύλιο πόλεμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διάσκεψη του Παρισιού, έρχεται σχεδόν ένα δεκαπενθήμερο μετά την επιτυχία των ανταρτών να επικρατήσουν του μισητού καθεστώτος Καντάφι στην Τρίπολη.

Στη Λιβύη όμως επικρατεί μια επιφυλακτικότητα για την κυβέρνηση της Μέρκελ, η οποία έχει αντιμετωπίσει ένα μπαράζ επικρίσεων μετά την απόφαση της, να απόσχει από την κρίσιμη ψηφοφορία στα Ηνωμένα Έθνη τον Μάρτιο, που ενέκρινε τη στρατιωτική δράση για την προστασία των πολιτών της Λιβύης. Το Βερολίνο, επίσης, απέρριψε τη συμμετοχή του στις επόμενες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για δύο κινήσεις, οι οποίες στην ουσία, έφεραν την Γερμανία κατά των εταίρων της στη Δυτική Συμμαχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Λιβύη έχει οικονομική δυνατότητα, αλλά χρειάζεται τεχνική βοήθεια πολύ γρήγορα και βοήθεια στην οικοδόμηση δημοκρατικών δομών», τόνισε η Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που έδωσε με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης