Ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο αφέθηκε, μετά τη μαραθώνια απολογία του στην εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού ο δικηγόρος Δημήτρης Πελέκης, αδελφός της συμβολαιογράφου κας Αικατερίνης Πελέκη-Βουλγαράκη για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Στην απολογία του, που έδωσε χθες ο δικηγόρος και διήρκεσε έως τα μεσάνυχτα, αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και αφορούν στα κακουργήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της συνέργειας σε απιστία σχετικά με τη σύνταξη επίμαχων συμβολαίων για τις «ιερές ανταλλαγές» μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού Δημοσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Πελέκης υπεραμύνθηκε της νομιμότητας των πράξεών του, υποστηρίζοντας πως την περίοδο εκείνη δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αμφισβητήσει την κυριότητα της Μονής Βατοπεδίου, ιδιαίτερα μάλιστα μετά τις σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων Γνωμοδοτικών Συμβουλίων, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και της Δ/νσης Πολιτικής Γης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να απολογηθεί και ο Διονύσης Πελέκης, δικηγόρος και πατέρας της συμβολαιογράφου κας Αικατερίνης Πελέκη- Βουλγαράκη, η οποία έχει αφεθεί ελεύθερη για την υπόθεση αυτή με εγγύηση 70.000 ευρώ.

Στη συνέχεια αναμένεται να ακολουθήσουν οι απολογίες του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Ευφραίμ και του μοναχού Αρσένιου, στους οποίους ήδη απεστάλησαν από την κα Καλού οι κλήσεις για να απολογηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης