Ο βομβιστής του Λόκερμπι (Lockerbie), Αμπντέλ Μπάσσετ αλ Μεγκράχι βρίσκεται σε κώμα, λίγο πριν τον θάνατο και όπως φαίνεται θα πάρει μαζί του στον τάφο τα μυστικά της επίθεσης στο αεροπλάνο της Παν Αμ με αριθμό πτήσης 103.

Το CNN βρήκε τον Μεγκράχι στο πολυτελές σπίτι του στην Τρίπολη της Λιβύης, όπου τον προσέχει η οικογένειά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταβεβλημένος από τον καρκίνο, ο Μεγκράχι είναι ίσως ο μόνος άνθρωπος που θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις για την επίθεση στο πολιτικό αεροσκάφος, την ώρα που πετούσε πάνω από την περιοχή Λόκερμπι της Σκωτίας, και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 270 ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους αμερικανοί πολίτες.

Η οικογένεια του Μεγκράχι βρίσκεται στο πλευρό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας νεαρός, που δήλωσε πως είναι γιος του, είπε στο αμερικανικό δίκτυο πως δεν υπάρχει γιατρός να φροντίσει τον πατέρα του και πως η οικογένεια απλά τον κρατάει σπίτι για να μην είναι μόνος αυτές τις τελευταίες στιγμές του.

Ο Μεγκράχι είχε αποφυλακιστεί το 2009 από τις φυλακές της Σκωτίας και αφού είχε εκτίσει 8 χρόνια κάθειρξης, όταν του είχε διαγνωστεί καρκίνος του προστάτη και οι γιατροί του έδιναν τρεις μήνες ζωής.

Βλέποντας πως οι προβλέψεις των γιατρών είχαν πέσει έξω, ασκήθηκαν πολιτικές πιέσεις στη Λιβύη για την επιστροφή του στις φυλακές, αλλά το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ανακοίνωσε την Κυριακή πως δεν θα επιτρέψει την μετακίνηση του ετοιμοθάνατου Μεγκράχι, ο οποίος ποτέ δεν αποδέχθηκε τις κατηγορίες για την κατάρριψη του αεροσκάφους.

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης