Άφωνοι έχουν μείνει οι άνδρες της Ασφάλειας Μεσολογγίου και της Πυροσβεστικής από τη στάση του 38χρονου Αλβανού, που έχει ήδη ομολογήσει τέσσερις εμπρησμούς σε περιοχές των Δήμων Μεσολογγίου και Ναυπακτίας.

Να θυμίσουμε πως ο δράστης, ύστερα από έρευνες και αξιοποίηση πληροφοριών, συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας του Μεσολογγίου και ανακρινόμενος ομολόγησε τέσσερις συνολικά εμπρησμούς και συγκεκριμένα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Ότι στις 22 Αυγούστου, στις 15:00,  χρησιμοποιώντας αναπτήρα και χαρτί, έβαλε φωτιά στην περιοχή Αηδόνι Τρικόρφου

2. Ότι, στις 24 Αυγούστου, έβαλε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ρερέσι Ναυπακτίας, στα όρια με τη Φωκίδα, χρησιμοποιώντας επίσης αναπτήρα αυτοκινήτου και χαρτί

3. Στις 25 Αυγούστου, το μεσημέρι, έβαλε φωτιά στη θέση Πλατανιάς Γαβρολίμνης, την ίδια μέρα που ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στην Καλυδώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

4. Ότι, στις 26 Αυγούστου, λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί, έβαλε φωτιά και πάλι στη θέση Πλατανιάς, κοντά στο γήπεδο της Γαβρολίμνης.

Ο Αλβανός, σύζυγος Ελληνίδας που διαμένει στο Ευηνοχώρι και έχει αποκτήσει από τους δύο γάμους του συνολικά πέντε παιδιά, υποστηρίζει πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, αν και κάτι τέτοιο δεν προκύπτει, τουλάχιστον απ’ όσους τον γνωρίζουν και γενικά από τον τρόπο που ζούσε. Παράλληλα, στο παρελθόν είχε συλληφθεί για μικροκλοπή.

Αστυνομία και Πυροσβεστική θεωρούν βέβαιο πως ο συλληφθείς είναι υπαίτιος και για τις πυρκαγιές σε Καλυδώνα και Πλευρώνα, που προκάλεσαν τη μεγάλη καταστροφή στον Άγιο Θωμά, και για αυτό τον λόγο συλλέγονται πληροφορίες και στοιχεία, ώστε να «δέσει» η υπόθεση.

Ο 38χρονος θα παραδοθεί από την Ασφάλεια Μεσολογγίου στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, που θα συνεχίσει τις έρευνες και έχει την ευθύνη της προανάκρισης.

Πηγή: thebest

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης