Αμέσως μετά την παραίτηση του Steve Jobs από την ηγεσία της Apple, ο νέος CEO της εταιρείας έσπευσε να καθησυχάσει το προσωπικό, λέγοντας ότι η αποχώρηση του Jobs δεν θα φέρει αλλαγές στην κουλτούρα και τη φυσιογνωμία της Apple.

Ο Tim Cook έστειλε ένα e-mail στα στελέχη της Apple, τονίζοντας ότι ήταν τιμή του να δουλεύει ως υφιστάμενος του Steve Jobs όλα αυτά τα χρόνια. Δεν δίστασε, μάλιστα, να τον χαρακτηρίσει μέντορα κι εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο Jobs θα συνεχίσει να προσφέρει από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλω να είστε βέβαιοι ότι η Apple δεν πρόκειται να αλλάξει» υπογράμμισε το νέο αφεντικό της Apple, διαψεύδοντας έτσι τα σενάρια που έκαναν λόγο για μια νέα εταιρική ταυτότητα. «Ο Steve έχτισε μια εταιρεία και μια κουλτούρα που δεν υπάρχει αλλού στον κόσμο και θα παραμείνουμε πιστοί σε όλα αυτά – είναι στο DNA μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Cook.

Είναι γεγονός ότι ο Cook έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του εταιρικού προφίλ της Apple από τη θέση του COO. Οι «κακές γλώσσες» λένε ότι δεν έχει το όραμα και την καινοτομία του Jobs, αλλά, εδώ που τα λέμε, η Apple είναι ήδη μια «στρωμένη δουλειά» και δεν χρειάζεται μεταμορφώσεις.

Ως διαχειριστής, λοιπόν, μιας επιτυχημένης εταιρείας, ο Cook είναι αναμφίβολα μια εξαιρετική επιλογή. Στο μέλλον, όμως, όταν υπάρξει η ανάγκη για αλλαγές και προσαρμογή σε νέα δεδομένα, ο Cook θα κληθεί να πάρει κάποιες σημαντικές αποφάσεις και τότε θα δούμε αν μπορεί να κάνει τη διαφορά, όπως ο προκάτοχός του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Πηγή:e-pcmag

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης