Η Βρετανία κλιμακώνει τις πιέσεις προς του πολίτες της χώρας που προσπαθούν να φοραπαλλαγούν καταθέτοντας τα χρήματά τους στο εξωτερικό αφού κατέληξε σε συμφωνία με την Ελβετία.
Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Τζορτζ Όσμπορν, δήλωσε ότι αυτή η συμφωνία, για να φορολογούνται οι καταθέσεις βρετανών πολιτών σε που έχουν τα χρήματά τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Ελβετίας, είναι μόνο η αρχή.

«Επιδιώκουμε να κάνουμε περισσότερα, να αυξήσουμε την διεθνή πίεση σε όσους αρνούνται να συνεργαστούν. Ο αριθμός των τοποθεσιών όπου θα μπορεί κανείς να κρύβει χρήματα από τον έφορο θα γίνεται όλο και μικρότερος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βάσει της συμφωνίας οι ελβετικές τράπεζες θα κληθούν να καταβάλουν 500 εκατ. ελβετικά φράγκα άμεσα, ενώ η αναδρομική φορολόγηση ενδέχεται να αποφέρει 5 εκατομμύρια λίρες στη βρετανική κυβέρνηση, που πασχίζει να αυξήσει τα έσοδά της.

Ο Όσμπορν πρόσθεσε ότι «το μήνυμά μου προς όσους προσπαθούν να κρύψουν τα έσοδά τους από την υπηρεσία Εσόδων σε τραπεζικούς λογαριασμούς άλλης χώρας, κάνοντας ψευδείς δηλώσεις, είναι απλό: Θα σας βρούμε, και τα χρήματά σας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης