Η πρώτη ομάδα που τελείωσε χωρίς απώλεια βαθμών τη φάση των ομίλων του Euro 2008 έγινε η Κροατία. Η ομάδα του Σάβεν Μπίλιτς, μετά την Αυστρία και τη Γερμανία, νίκησε και την Πολωνία με 1-0, χάρη στο γκολ του Ιβάν Κλάσνιτς στο 52ο λεπτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Βαλκάνιοι αγωνίστηκαν με τη λεγόμενη δεύτερη ομάδα, καθώς είχαν εξασφαλίσει την πρωτιά στο όμιλο και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αντίθετα, η Πολωνία ήθελε νίκη με δύο γκολ διαφορά και παράλληλα νίκη της Αυστρίας κόντρα στη Γερμανία για να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση. Τελικά τίποτα από τα δύο δε συνέβη και οι Πολωνοί αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Στο πρώτο μέρος, το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο σε γενικές γραμμές, με τους Πολωνούς να είναι περισσότερο απειλητικοί. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης μπήκε στο δεύτερο μέρος. Σε μια φάση διαρκείας στα καρέ του Μπόρουτς, ο Πράνιτς από την αριστερή μεριά της περιοχής πάσαρε παράλληλα στον Κλάσνιτς και ο επιθετικός της Κροατίας με ωραίο πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Στο δεύτερο μέρος, οι “χρβάτσκι” αν και αδιάφοροι έπαιξαν πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο από την Πολωνία και δίκαια έφτασαν στην τρίτη νίκη τους, σε ισάριθμα παιχνίδια στο τουρνουά. Η ομάδα του Λέο Μπενάκερ δικαιούται να διαμαρτύρεται για μια φάση στο 72ο λεπτό, όταν ο Κρζνόβεκ βρέθηκε απέναντι από τον Ρούνιε και με πλασέ πέτυχε γκολ, αλλά υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 52’ Κλάσνιτς

Κίτρινες κάρτες: Λεβαντόφσκι, Ζαχόρσκι – Βέγιτς, Βουκόγιεβιτς

Πολωνία (Λέο Μπενάκερ): Μπόρουτς, Βαβρίζνιακ, Ντούντκα, Κρζνόβεκ, Ζαγκανόφσκι (69’ Ζαχόρσκι), Βασιλιέφσκι, Ζεβλάκοφ, Λομποντζίνσκι (55’ Σμόλαρεκ), Λεβαντόφσκι (46’ Κόκοσκα), Μουράφσκι, Γκερέιρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κροατία (Σλάβεν Μπίλιτς): Ρούνιε, Σίμιτς, Βέγιτς, Ράκιτιτς, Βουκόγεβιτς, Πόκριβατς, Κνέζεβιτς (27’ Τσορλούκα), Λέκο, Κλάσνιτς (75’ Κάλινιτς), Πέτριτς (76’ Κράνιτσαρ), Πράνιτς.

Διαιτητής: Κύρος Βασσάρας (Ελλάδα)

Γήπεδο: “Βέρτερζε”, Κλάγκενφουρτ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης