Μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου θα γίνει γνωστό τι κονδύλια θα διατεθούν για τις εκδηλώσεις των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 2012 και τότε θα καταρτιστεί και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, απαντώντας στην κριτική του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστα Γκιουλέκα ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στο συγκεκριμένο θέμα.

 Ο κ. Γκιουλέκας έθεσε ζήτημα και για το γεγονός ότι ο Δήμος δεν θα έχει δικό του περίπτερο στην 76 Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και ο δήμαρχος επισήμανε ότι δεν εξυπηρετεί τίποτε η συμμετοχή του Δήμου με περίπτερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μπουτάρης διαβεβαίωσε ότι θα γίνει το αποτεφρωτήριο για την καύση νεκρών με τη λειτουργία του οποίου διαφώνησε ο δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Παπαθεμελής.

Το πρόβλημα της μεγάλης αύξησης της ανεργίας στη Θεσσαλονίκη και ιδίως μεταξύ των νέων έθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Σωτήρης Ζαριανόπουλος και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μάτης αναφέρθηκε στα εμπόδια που έχουν ανακύψει σχετικά με τη λειτουργία της λεωφορειολωρίδας στην οδό Μητροπόλεως.

Το Δημοτικό Συμβούλιο τίμησε τη μνήμη του υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Αναστάση Πεπονή, που απεβίωσε πρόσφατα, με βάση πρόταση του Στ. Παπαθεμελή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θανάσης Παππάς είπε ότι τον Σεπτέμβριο θα αυξηθούν σε 35 τα απορριμματοφόρα που θα είναι σε λειτουργία, όταν σήμερα κυκλοφορούν μόνο 18-25, και μέχρι το τέλος του 2011 θα τοποθετηθούν 5.000 μπλε κάδοι ανακύκλωσης.

Ο αντιδήμαρχος Αστικών Αναπλάσεων Ανδρέας Κουράκης παρουσίασε στοιχεία της απογραφής σύμφωνα με τα οποία ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει υποστεί τη μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού από τους μεγάλους Δήμους. Το 2001 ο πληθυσμός του Δήμου Θεσσαλονίκης ήταν 397.156 κάτοικοι και το 2011 είναι 322.240. Μειώθηκε, δηλαδή, κατά 74.916 κατοίκους σε ποσοστό 18,86%.

Την ίδια χρονική περίοδο στον Δήμο Αθηναίων η μείωση ήταν 133.386 κάτοικοι, από 789.166 το 2001 έφτασαν 655.780 το 2011 και η μείωση είναι 16,90%.

Ο κ. Κουράκης απέδωσε τη μείωση του πληθυσμού στον Δήμο Θεσσαλονίκης στην πτώση του βιοτικού επιπέδου τα τελευταία χρόνια. Από τα στοιχεία της απογραφής φαίνεται ότι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης προτιμούν τους περιφερειακούς Δήμους όπου παρατηρείται αύξηση του πληθυσμού (53,55% στο Ωραιόκαστρο, 40,64% στην Πυλαία-Χορτιάτη και 34,94% στον Δήμο Θερμαϊκού).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης