Όλα δείχνουν ότι το αφεντικό με το παράξενο χαμόγελο, Σωκράτης Κόκκαλης, θα σκεφθεί πάρα πολύ το αν θα πρέπει να διατηρηθεί στο Λιμάνι ο εξαιρετικός αριστεροπόδαρος μεσοκυνηγός, Σεμπάστιαν Λέτο, αφού οι… ενδείξεις (δηλαδή οι γνωστές «ερυθρές» πέννες…) κάτι προαναγγέλλουν, επιμένοντας ότι ο μεγάλος έχει ενοχληθεί! Όπως και να’ χει, η περίπτωση του Λέτο χρήζει ζύμωσης και ολίγης αναδρομής, για να αντιληφθούμε πόσο επιπόλαια η ΠΑΕ Ολυμπιακός (δηλαδή ο Κόκκαλης) χειρίζεται ζητήματα «προβληματικών» ποδοσφαιριστών.

Μια πρώτη γεύση πήρε το πανελλήνιο με την περίπτωση του Σλοβένου αριστεροπόδαρου μεσοκυνηγού, Ζλάτκο Ζάχοβιτς. Αγοράστηκε από την Πορτογαλία με γερό ποσό, όμως γρήγορα ο Μπάγιεβιτς διαπίστωσε πως όχι μόνο δεν μπορούσε να του περάσει «χαλινάρι», αλλά ότι ήταν πολύ πιθανό να του χαλάσει εντελώς το κλίμα μια και ο Ζάχοβιτς είχε βρει «συμπαραστάτη» νεανικών ασθενειών στον πολύτιμο κυνηγό Τζιοβάνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι να αντιληφθεί η διοίκηση τι ζημιά μπορούσε να προκαλέσει ο εν λόγω (άριστος με τη μπάλα) παίκτης, ο Μπάγιεβιτς πέρασε από το λογιστήριο, διότι «ποτέ δεν αγάπησε τον Ολυμπιακό», όπως είχε επισημανθεί γραπτώς με επίσημη ανακοίνωση!

Ακολούθως, σειρά πήρε ο Λάμπρος Χούτος. Κυνηγός γρήγορος, με γερό πάτημα και εξαιρετική κεφαλιά. Η περίπτωσή του ήταν εντελώς διαφορετική. Όπως είχε γραφεί κατ’ επανάληψη, ήταν ο μπαμπάς του αυτός ο οποίος πίστευε ότι αδικούν το παιδί και μέσω της διαδικασίας συνεντεύξεων και αντιπαραθέσεων με προπονητή και… Λούβαρη, η περίπτωση οδηγήθηκε σε ρήξη. Δυστυχώς, μέχρις ότου ο Χούτος σταλεί στην Ιταλία για… το αγροτικό του, ο φουκαράς Γιάννης Μαντζουράκης έχασε το πόστο του για να συνεχίσει την καριέρα του στην Κύπρο.

Την σκυτάλη πήρε μετά ένας πιτσιρικάς από την Ουρουγουάη, ο οποίος φλέρταρε την Εθνική Μεξικού την ώρα που του πρόσφεραν «γη και ύδωρ» οι μάγκες της ΕΠΟ, για να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο. Νέρι Καστίγιο! Μπορούσε να σε ξετρελάνει με τις ντρίμπλες του και τις επινοήσεις του μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά και να σε εκνευρίσει σε υπερθετικό βαθμό με την εγωιστική συμπεριφορά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη μεγάλη ζημιά στον Καστίγιο, την έκαναν οι… αμέτρητοι θαυμαστές της εξέδρας και ένας προπονητής (Αλέφαντος) που δήλωνε σχεδόν καθημερινά «ερωτευμένο με τα προσόντα του». Ο Καστίγιο δημιούργησε στους προπονητές του όσα προβλήματα οι τέσσερις άλλοι μαζί! Όμως, με μια έξυπνη επιχειρηματική κίνηση, ο Σωκράτης Κόκκαλης κατάφερε να τον στείλει στην Ουκρανία, γεμίζοντας χρήμα το ταμείο του.

Τώρα, ο πρωταθλητής αντιμετωπίζει την περίπτωση Λέτο. Και αυτός (κατά διαβολική σύμπτωση) όπως και οι λοιποί είναι αριστεροπόδαρος (δηλαδή σπάνιο είδος!). Το πιο πιθανό είναι να επιστραφεί στο Λίβερπουλ μήπως και (ο παίκτης) καταφέρει να τα βρει με τον Ισπανό προπονητή, Ραφαέλ Μπενίτεθ (ο οποίος δεν θέλει ν’ ακούσει γι’ αυτόν).

Τι θα σημαίνει στην πράξη; Ότι για πρώτη φορά ο Σωκράτης Κόκκαλης θα στηρίξει προπονητή! Το αν θα πράξει σωστά ή όχι δεν μπορεί –προς το παρόν– να το προβλέψει κανείς. Το πιο πιθανό (αν μείνει ο Ερνέστος) είναι να μη διασυρθεί και πάλι με τριάρες από Ανόρθωση και Σεντ Ετιέν (αποτελέσματα που πρέπει να πόνεσαν τη διοίκηση).

Σε γενικές γραμμές, ο Ολυμπιακός νομίζω πως κάνει πρωταθλητισμό και στην έλλειψη πειθαρχίας. Κάτι ακόμη: αξίζει να κρατήσουμε λίγη «πισινή» στην περίπτωση που τιμωρηθεί ή απολυθεί ο Λέτο. Ξέρετε γιατί; Διότι η Λίβερπουλ (που έχει τα δικαιώματα του παίκτη) ζητάει δέκα – δώδεκα εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να τον παραχωρήσει. Που σημαίνει ότι καλύτερο επιχείρημα για να μην πληρώσει ο πρόεδρος, δε θα μπορούσε να του τύχει!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης