Η Ιταλία θα μπορούσε να ξεπεράσει τη Γερμανία ως η μεγαλύτερη αγορά ηλιακών φωτοβολταϊκών, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων «Solarplaza».

«Στο πρώτο εξάμηνο του 2010, η ιταλική αγορά ηλιακών φωτοβολταϊκών ήταν σχεδόν τρεις φορές αυτή της Γερμανίας και η Ιταλία θα μπορούσε να καταστεί η νούμερο ένα αγορά το 2011, σε ότι αφορά τις νέες εγκαταστάσεις», αναφέρει η Solarplaza.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2010 η Γερμανία είχε την πρωτιά στην αγορά φωτοβολταϊκών, με περίπου 8 GW νέες εγκαταστάσεις, που αντιστοιχούν στο μισό της παγκόσμιας αγοράς. Ωστόσο, η Ιταλία μπορεί να πάρει τη θέση της Γερμανίας φέτος.

Σε ότι αφορά άλλες αλλαγές στις 10 κορυφαίες αγορές φωτοβολταϊκών, η Τσεχία αναμένεται να «πέσει» από το TOP 10, έπειτα από δραστικές περικοπές σε ότι αφορά τις πρωτοβουλίες για τον κλάδο, ενώ η Ιαπωνία αναμένεται να ανέβει ψηλότερα, καθώς η χώρα επικεντρώνεται περισσότερο στην ηλιακή ενέργεια, μετά το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα.

Οι ηλιόλουστες χώρες παίρνουν τη «σκυτάλη»

Καθώς οι τιμές στα φωτοβολταϊκά έχουν μειωθεί σχεδόν κατά 60% την τελευταία τριετία, η ηλιακή ενέργεια μπορεί να είναι σύντομα ανταγωνιστική σε χώρες με μεγάλη ηλιοφάνεια, όπως η Ινδία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μέση Ανατολή και η Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, αναδύονται και νέες αγορές, όπως οι Φιλιππίνες, το Ισραήλ, ο Καναδάς και η Νότια Αφρική.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης