Η Βόρειος Κορέα είναι έτοιμη να διακόψει τις πυρηνικές δοκιμές, στην περίπτωση που προχωρήσει η επανέναρξη των συνομιλιών των Έξι για το πυρηνικό της πρόγραμμα, όπως δήλωσε σήμερα η Ναταλία Τιμακόβα, εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Η Τιμακόβα έκανε τη δήλωση αυτή μετά τη συνάντηση που είχαν σε ρωσική στρατιωτική βάση κοντά στο Ουλάν-Ουντέ της Κεντρικής Σιβηρίας ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ιλ, με τον Ρώσο ομόλογό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Τιμακόβα, η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να επιστρέψει χωρίς όρους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων των Έξι (μαζί με τις Νότιο Κορέα, Ρωσία, Κίνα, Η.Π.Α., Ιαπωνία), οι οποίες έχουν διακοπεί από τον Δεκέμβριο του 2008.

«Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, η Βόρεια Κορέα θα είναι έτοιμη να επιλύσει το πρόβλημα εφαρμόζοντας μορατόριουμ στις δοκιμές και την παραγωγή πυρηνικών καυσίμων» υπογράμμισε η Τιμακόβα.

Ο ίδιος ο Μεντβέντεφ δήλωσε μετά τις συνομιλίες του με τον Κιμ, τις οποίες χαρακτήρισε «ανοιχτές» και «ουσιαστικές», ότι η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει το σχέδιο του αγωγού που θα μεταφέρει μέσω του εδάφους της ρωσικό φυσικό αέριο στη Νότια Κορέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης