Δηλώσεις μέσω του τηλεοπτικού σταθμού, al-Urubah ΤV, φέρεται να έχει κάνει ο Μουαμάρ Καντάφι, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο, Reuters.

«Η απομάκρυνση μας από το συγκρότημα κατοικιών στην περιοχή Μπαμπ αλ Αζιζίγια έγινε για λόγους τακτικής. Το κτίριο καταστράφηκε από 64 αεροπορικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ. Ή θα πεθάνουμε ή θα νικήσουμε», σημείωσε ο Λίβυος Συνταγματάρχης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγη ώρα αργότερα, ο εκπρόσωπος του καθεστώτος, Μούσα Ιμπραχίμ, ξεκαθάρισε ότι θα δοθεί μάχη μέχρι να απομακρυνθούν όλοι οι εξεγερμένοι από την Τρίπολη, τονίζοντας ότι ενισχύσεις των καθεστωτικών δυνάμεων βρίσκτονται καθ’οδόν.

«Το 80% της Τρίπολης βρίσκεται στα χέρια μας. Ήδη τις τελευταίες έξι ώρες, 6.500 εθελοντές έχουν εισέλθει στην Τρίπολη και έχουν λάβει θέσεις μάχης. Η πόλη θα μετατραπεί σε ηφαίστειο με τη φωτιά να βρίσκεται κάτω από τα πόδια των εισβολέων. Πιστεύω ότι η Τρίπολη θα είναι ξανά δική μας σε δύο ή τρεις ημέρες», επεσήμανε.

Επιπλέον, εξήγησε ότι η απομάκρυνση των καθεστωτικών δυνάμεων από το κρησφύγετο του Καντάφι έγινε για λόγους τακτικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι δυνάμεις του Συνταγματάρχη Καντάφι απομακρύνθηκαν από την Μπάμπ αλ Αζιζίγια καθώς ο χώρος δεν εξυπηρετούσε πλέον κανένα στρατιωτικό σκοπό. Οι στρατιώτες μας μπορούν να πολεμήσουν τους εξεγερμένους και το ΝΑΤΟ για μήνες ή και χρόνια. Η Λιβύη δεν είναι μόνο η Τρίπολη. Υπάρχουν δέκα πόλεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχό μας. Στόχος μας είναι να ελευθερώσουμε την Τρίπολη», πρόσθεσε.

Αναφορές για πυραύλους Scud

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το BBC, επικαλούμενο δηλώσεις εξεγερμένων από την πόλη Μισράτα στο Γαλλικό Πρακτορείο, πύραυλοι Scud εκτοξεύτηκαν από την πόλη Σίρτη, γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι, η οποία παραμένει υπό τον έλεγχό του, προς τη γειτονική πόλη.

«Πύραυλοι Scud εκτοξεύτηκαν από τη Σίρτη προς τη Μισράτα. Τέσσερις δυνατές εκρήξεις σημειώθηκαν μέσα στην πόλη», ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού πρακτορείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης