Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ, θα ταξιδέψει σήμερα στην απομακρυσμένη βόρεια κοινότητα Ρέζολουτ, όπου θα συναντηθεί με κατοίκους, προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος της περασμένης εβδομάδας.

Η έκτη ετήσια επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βόρειο Καναδά, καθυστέρησε αφού ένα αεροπλάνο συνετρίβη κοντά στο απομακρυσμένο Νάναβουτ το Σάββατο, με 12 από τους 15 επιβάτες να βρίσκουν τραγικό θάνατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός θα αρχίσει την περιοδεία του σήμερα τελικά , ταξιδεύοντας προς τον Κόλπο του Ρέζολουτ, για μια σύντομη επίσκεψη πριν από τη μετάβαση σε άλλες αρκτικές κοινότητες του βόρειου Καναδά.

Η επίσκεψη Χάρπερ σημειώνεται ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια σημαντική στρατιωτική άσκηση, για τρίτη εβδομάδα στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει πολλές ανακοινώσεις για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, η οποία λήγει στις 26 του Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ αξιωματούχοι συνεχίζουν να αναζητούν απαντήσεις σχετικά με το γιατί το ναυλωμένο αεροσκάφος Boeing 737-200 της First Air, συνετρίβη κοντά στην απομακρυσμένη κοινότητα της Αρκτικής.

Αξιωματούχοι είπαν τη Δευτέρα, ότι θα πάρει αρκετό καιρό για να αναλύσουν τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί. Το πόρισμα για τα αίτια που οδήγησαν στη συντριβή του επιβατικού αεροπλάνου θα ολοκληρωθεί σε περισσότερο από ένα χρόνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης