Οι αδειούχοι του Αυγούστου επιστρέφουν, οι παραλίες και τα νησιά αδειάζουν, το κλεινόν άστυ αποκτά τους γνώριμους ρυθμούς του, τα αφιερώματα στην καλή μουσική δεν είναι λίγα και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να τα απολαύσουν σε πολλούς δήμους της πόλης.

Μέχρι και τα μέσα Σεπτέμβρη, οι μουσικές συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί ποικίλουν σε είδος, όπως αφιερώματα σε μουσική του ελληνικού κινηματογράφου, ροκ, έντεχνες συναυλίες, ενώ μάλιστα στη λίστα προστίθενται και κάποιες που διοργανώνονται με καθαρά φιλανθρωπικό σκοπό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας , Σάββατο 27 Αυγούστου, Τέρα Βάιμπ Παρκ (TerraVibe Park)

Η επανασύνδεσή τους, έναν χρόνο πριν και η ζεστή ανταπόκριση του κοινού, τους οδήγησε στην πραγματοποίηση ενός μεγάλου αριθμού συναυλιών σε όλη την Ελλάδα. Με αφετηρία το θέατρο του Λυκαβηττού στην Αθήνα ξεκίνησαν την περιοδεία τους, η οποία θα ολοκληρωθεί στην Πάτρα 14 Οκτωβρίου.

Μαρία Φαραντούρη- Αλκίνοος Ιωαννίδης, 30 Αυγούστου, Hρώδειο

Δύο σπουδαίοι ερμηνευτές, από διαφορετική γενιά, ενώνουν τις δυνάμεις τους με το θεραπευτικό πρόγραμμα για χρήστες και χρήστριες εξαρτησιογόνων ουσιών ΚΕΘΕΑ/Νόστος, σε ένα μουσικό ταξίδι- αφιέρωμα με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του ποιητή Νίκου Γκάτσου. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση του έργου του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ Νόστος.

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Ζουγανέλης, Δημήτρης Σταρόβας, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και Ζηνοβία Αρβανιτίδη, 30 Αυγούστου, Κηποθέατρο Παπάγου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πέντε καλλιτέχνες περιοδεύουν ανά την Ελλάδα με μια μουσικοχιουμοριστική παράσταση και κάνουν στάση στου Παπάγου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Παπάγου.

Μπάμπης Στόκας- Λιζέτα Καλημέρη, 1- 3 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Μπάντμιντον

Οι δύο ερμηνευτές θα χαρίσουν στο κοινό μια βραδιά με τραγούδια και ορχηστρικά που έγραψε για τον κινηματογράφο ο Γιάννης Μαρκόπουλος.

Θάνος Μικρούτσικος-Χ.Θηβαίος-Μ.Πασχαλίδης, 3 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Πέτρας

Τρεις σπουδαίοι καλλιτέχνες ένωσαν τις φωνές και τις μουσικές τους και πραγματοποιούν μια σειρά συναυλιών, μαζί με τους συνεργάτες τους. Μία από αυτές είναι και η συμμετοχή τους στο γνωστό Φεστιβάλ Πετρούπολης.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου, 5 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Πέτρας

Ο δημοφιλής τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου, με τους εξαίρετους μουσικούς του, ζωντανεύει τις καλοκαιρινές βραδιές του κοινού με την περιοδεία του. Στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας, θα εμφανιστεί σε μία μοναδική συναυλία.

Νουβέλ Βαγκ (Nouvelle Vague), 6 Σεπτεμβρίου, Τεχνόπολις

Η εμφάνισή τους, το χειμώνα, σε μουσική σκηνή της Αθήνας, ώθησε τη γνωστή παριζιάνικη μπάντα Νουβέλ Βαγκ (Nouvelle Vague), σε μία ακόμη εμφάνιση στη χώρα μας, αυτή τη φορά στην Τεχνόπολις στο Γκάζι. Η μπάντα που κατέκτησε τον κόσμο με τις μπόσα νόβα διασκευές κλασικών new wave και punk επιτυχιών, επιστρέφει για να προσφέρει άλλη μια αξέχαστη βραδιά στο κοινό της πόλης.

Ελένη Τσαλιγοπούλου, 7 Σεπτεμβρίου, Άλσος Βεϊκου

Με καινούργια τραγούδια αλλά και τις μεγάλες επιτυχίες από την καριέρα της , η Ελένη Τσαλιγοπούλου δίνει το πρώτο της φθινοπωρινό ραντεβού στο ανοιχτό θέατρο του Αλσους Βεΐκου, στο Γαλάτσι σε συναυλία που πραγματοποιείται στα πλαίσια του 9ου Φεστιβάλ Γαλατσίου.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη, 7 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη δίνει μια συναυλία στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στο Βύρωνα, τη μοναδική συναυλία που θα φιλοξενήσει το Θέατρο Βράχων φέτος το καλοκαίρι.

Το κοινό θ’ απολαύσει τραγούδια από το δίσκο της «Έξοδος 2», τραγούδια από το πρώτο της προσωπικό album «Έλα» αλλά και πολλά αγαπημένα ξένα και ελληνικά τραγούδια, διασκευασμένα με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο.. Στη σκηνή μαζί της θα ανέβουν οι φίλοι της Νατάσα Μποφίλιου, Κωστής Μαραβέγιας, Πάνος Μουζουράκης και Ιμάμ Μπαϊλντί (Imam Baildi) που θα δώσουν ο κάθε ένας τους το προσωπικό του στίγμα και μαζί με την Ελεωνόρα θα τραγουδήσουν γνωστές και αγαπημένες τους επιτυχίες.

Μιχάλης Χατζηγιάννης, 8 Σεπτεμβρίου, Λυκαβηττός

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης υπόσχεται ένα πρόγραμμα πιο πλούσιο από ποτέ, με επιλογές από το προηγούμενο ρεπερτόριό του και τις μεγάλες επιτυχίες του, αλλά και με τις πιο δυνατές στιγμές από τον καινούριο του δίσκο.

Πυξ Λαξ, 10 Σεπτεμβρίου, Τέρα Βάιμπ Παρκ

Στα πλαίσια της πολυσυζητημένης περιοδείας τους, το αγαπημένο συγκρότημα θα εμφανιστεί και πάλι στην Αθήνα, αυτή τη φορά λίγο πιο έξω από πόλη, στον καταπράσινο χώρο του Τέρα Βάιμπ Παρκ, στη Μαλακάσα. Εκεί όπου τον Ιούνιο είχαν πραγματοποιήσει τη μυστική συναυλία- πρόβα, της περιοδείας τους, συναντώνται και πάλι για να τιμήσουν το φίλο τους Μάνο Ξυδούς, στον οποίο ανήκε και η ιδέα γι’ αυτήν την επανασύνδεση.

Βανέσα Μέι (Vanessa Mae), 14 Σεπτεμβρίου, Ηρώδειο

Η βασίλισσα του βιολιού σε ένα μοναδικό σόου εφ’όλης της ύλης κάτω από την Ακρόπολη. Η μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργεί η ορχήστρα, οι μουσικοί αλλά και οι έμπειροι τεχνικοί της σε συνδυασμό με την ενέργεια που μεταδίδει στο κοινό αλλά και τον υπέροχο χώρο του Ηρωδείου, είναι τα στοιχεία που καθιστούν την παράστασή της για μια ακόμα φορά το γεγονός του Σεπτέμβρη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης