Την άμεση παραίτηση του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, ζήτησε χθες ο πρωθυπουργός του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ, ακολουθώντας τη θέση ισχυρών ηγετών της Δύσης οι οποίοι ζητούν να σταματήσει το αιματηρό αιματοκύλισμα στην ασιατική χώρα.

«Συντάσσομαι με τον πρόεδρο Ομπάμα και με τα άλλα μέλη της διεθνούς κοινότητας που ζητούν από τον πρόεδρο Άσαντ να παραιτηθεί από το αξίωμά του, να εγκαταλείψει την εξουσία και να φύγει αμέσως. Ο συριακός πληθυσμός έχει το δικαίωμα να αποφασίσει μόνος του τα επόμενα βήματα για το μέλλον της Συρίας», σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το καθεστώς Άσαντ έχασε όλη τη νομιμότητά του σκοτώνοντας τον ίδιο τον πληθυσμό του για να μείνει στην εξουσία. Αυτή η εκστρατεία τρομοκρατίας πρέπει να σταματήσει», πρόσθεσε.

«Ο Καναδάς υποστηρίζει τις προσπάθειες που γίνονται από τον συριακό πληθυσμό για να επιτευχθεί η ελευθερία και η δημοκρατία και είναι ευχαριστημένος για τον ερχομό μιας νέας Συρίας, όπου τα δικαιώματα ολόκληρου του πληθυσμού θα είναι σεβαστά και ο οποίος θα ζει ειρηνικά με τους γείτονές του», υπογράμμισε επίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης