Στην αναστολή του προγράμματος εκρίζωσης των φυτειών κοκαΐνης σε επαρχία της χώρας, με τη μεγαλύτερη παραγωγή ετησίως, προχώρησαν χθες οι Αρχές του Περού, σύμφωνα με ανακοίνωση κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Η νέα κυβέρνηση του προέδρου της χώρας, Ollanta Humala, θα σταματήσει τις επιχειρήσεις εκρίζωσης στην επαρχία Ουαγιάγκα, στο πλαίσιο επαναξιολόγησης της υπάρχουσας πολιτικής που εφαρμόζεται για την καταπολέμηση των ναρκωτικών», σημείωσε ο επικεφαλής του προγράμματος, Ricardo Soberon.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Ακόμα και σε χώρες όπως η Κολομβία, το Αφγανιστάν, η Βολιβία και το Μεξικό, αυτές οι παύσεις είναι θεμιτές προκειμένου να διορθώνονται τα λάθη και να υπάρχει βελτίωση», πρόσθεσε.

Ωστόσο, διεθνείς αναλυτές εξέφρασαν τον προβληματισμό τους σχετικά με το κατά πόσο τελικά η κυβέρνηση του Περού έχει θέσει ως στόχο να καταπολεμήσει την παράνομη παραγωγή κοκαΐνης στη χώρα. Ήδη, ο Ollanta Humala είχε ανακοινώσει στις προγραμματικές του δηλώσεις ότι εξετάζει σοβαρά την αποποινικοποίηση των παραγωγών κοκαΐνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης