Κατάσκοπος των Ναζί στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου φέρεται να ήταν η Κοκό Σανέλ, σύμφωνα με νέα βιογραφία που αναμένεται να κυκλοφορήσει σήμερα στις Η.Π.Α.. Ο Χαλ Βων, Αμερικανός δημοσιογράφος, εγκατεστημένος στη Γαλλία και συγγραφέας της βιογραφίας υποστηρίζει ότι με βάση πληροφορίες σε πληθώρα γαλλικών, αγγλικών, γερμανικών και αμερικάνικων αρχείων διαπίστωσε ότι η διάσημη σχεδιάστρια μόδας έπαιζε…«διπλό» παιχνίδι.

Η βιογραφία έχει τίτλο «Κοιμώμενη με τον εχθρό, ο κρυφός πόλεμος της Κοκό Σανέλ» και περιγράφει γεγονότα στη διάρκεια του 1940, όταν η σχεδιάστρια ήταν 57 ετών και προσελήφθη από τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών, με αποτέλεσμα να γίνει η κατάσκοπος F-7124.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποστολή της, όπως επισημαίνεται στο βιβλίο ήταν να μεταβεί στην Ισπανία, με έναν άλλον πράκτορα, τον βαρόνο Λουί ντε Βόφρελαντ, με στόχο να προσελκύσουν κι άλλους πράκτορες. Η κατασκοπία τη Σανέλ συνδέεται με τον έρωτα της για ένα Γερμανό αξιωματούχο και πράκτορα των ναζί. Εκείνος ήταν που τη συνέστησε στον Βόφερλαντ, παλιό πράκτορα της Γκεστάπο στο Μαρόκο, ενώ οι δυο τους περνούσαν υπερπολυτελή ζωή, καθώς έμεναν στο Ριτζ του Παρισιού, ξενοδοχείο που φιλοξενούσε τον Γκέρινγκ και τον Γκέμπελς.

Η Κοκό Σανέλ, η οποία πέθανε το 1971, αρνιόταν μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της οποιαδήποτε σύνδεσή της με τους Ναζί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης