Άδεια να εισέλθουν στον χώρο όπου φυλάσσονται τα συντρίμμια ενός αμερικανικού ελικοπτέρου, τύπου «Blackhawk», που χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια της επιχείρησης για την εκτέλεση του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Osama bin Laden, έδωσε πρόσφατα η κυβέρνηση του Πακιστάν σε Κινέζους αξιωματούχους, επισημαίνεται σε χθεσινό δημοσίευμα των «Financial Times».

«Οι Η.Π.Α. έχουν πληροφορίες ότι το Πακιστάν, ειδικά η μυστική υπηρεσία ISI, έδωσε πρόσβαση σε αξιωματούχους του κινεζικού στρατού στο ελικόπτερο που βρίσκεται στο Αμποταμπάντ. Στη διάρκεια παραμονής τους στον χώρο, οι στρατιωτικοί τράβηξαν φωτογραφίες και πήραν μερικά δείγματα από το ειδικό “δέρμα”, με το οποίο κατάφερε το πλήρωμά του ελικοπτέρου να μη γίνει αντιληπτό από τα ραντάρ του πακιστανικού στρατού», αναφέρεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για μια κίνηση που παραβιάζει τις υποσχέσεις που είχε δώσει το Ισλαμαμπάντ στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να μη μεταφερθούν τα συντρίμμια στις Η.Π.Α.», σημειώνεται.

Στη διάρκεια της μυστικής επιχείρησης στις 2 Μαΐου στην πόλη Αμποταμπάντ, δύο ειδικά διαμορφωμένα ελικόπτερα «Blackhawk» με ενσωματωμένη τεχνολογία τύπου «Stealth» μετέφεραν μέλη των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού στο κρησφύγετο του Osama bin Laden, με το ένα από αυτά όμως να συντρίβεται στην αυλή του κτιριακού συγκροτήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης