Άρματα μάχης και πολεμικά πλοία σφυροκόπησαν χθες την πόλη Λαττάκεια, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 26 ανθρώπων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και οργανώσεις προάσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ειδικότερα, το «Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», που εδρεύει στο Λονδίνο, ανέφερε τα ξημερώματα της Δευτέρας ότι ο αριθμός των νεκρών φθάνει τους 23 ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Επικαλούμενο παλαιστινιακή πηγή στη Βηρυτό, το Γερμανικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι οβίδες έπληξαν καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων στη νότια συνοικία αλ Ράμλεχ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πολλοί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στην αλ Ράμλεχ. Σε εξέλιξη βρίσκεται μαζική έξοδος από την πόλη και κοντινές σε αυτήν περιοχές, ειδικά γυναικών και παιδιών», αναφέρεται στο τηλεγράφημα.

«Ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν από οροφές κτιρίων στην αλ Ράμλεχ ενώ τεθωρακισμένα την έχουν περικυκλώσει. Είναι η πρώτη φορά που το συριακό πολεμικό ναυτικό συμμετέχει σε επιχειρήσεις για την καταστολή εξεγερμένων περιοχών», τόνισε εκπρόσωπος του «Συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Ακτιβιστές, που επικαλέστηκε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, «Al Arabiya», ανέφεραν ότι άκουσαν χθες ισχυρές εκρήξεις στις συνοικίες αλ Ράμλεχ και Μάσμπα αλ Σάαμπ, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη κινητοποιήσεις εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου της χώρας, Bashar al-Assad, από τον περασμένο Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού της Συρίας», μια οργάνωση της Αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ότι η σιδηροδρομική σύνδεση με τη Λαττάκεια έχει διακοπεί.

Δείτε το video…

Παράλληλα, το επίσημο ειδησεογραφικό συριακό πρακτορείο, SANA, μετέδωσε επικαλούμενο μια πηγή των ενόπλων δυνάμεων ότι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες με ένοπλες οργανώσεις στην αλ Ράμλεχ. Η πηγή διέψευσε ότι πολεμικά του ναυτικού συμμετείχαν στη στρατιωτική επιχείρηση στη Λαττάκεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης