Υπό έλεγχο τέθηκε τα ξημερώματα στις 00:30 πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κώμη στη Χίο. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν πενήντα πυροσβέστες, με δεκαπέντε οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρων ενώ ένα C-130 μετέφερε πρόσθετη πυροσβεστική δύναμη προκειμένου να συνδράμει στην κατάσβεση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Παράλληλα, τα ξημερώματα στις 01:00 τέθηκε υπό έλεγχο και η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στις 16:00 σε αγροτοδασική έκταση στον Άραξο. Στο σημείο επιχείρησαν 9 οχήματα με 22 πυροσβέστες.
Όσον αφορά στην πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Αργαλαστή Πηλίου, με ώρα έναρξης τις 15:50 χθες το μεσημέρι, 47 πυροσβέστες με 22 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα 16 ατόμων κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο στις 20:20 χθες το απόγευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτιά έκαιγε χαμηλή βλάστηση χωρίς να απειλήσει κατοικημένες περιοχές, με το έργο όμως της κατάσβεσης να δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Νωρίτερα, κατασβήστηκαν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στο Πολυδένδρι Αττικής και στην περιοχή Δροσιά, στο Λουτράκι Κορινθίας, ύστερα από συντονισμένες επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής από ξηράς και αέρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης