Εις γάμου κοινωνία, σε μια τελετή αλλιώτικη από τις άλλες, ήρθαν σήμερα το πρωί στο εκκλησάκι των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού ο Σάββας Ξηρός και η Αλίθια Ρομέρο Κορτές.

Μετά από 16χρόνια σχέσης, ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος έχει καταδικασθεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» και η Ισπανίδα σύντροφός του αποφάσισαν να επισημοποιήσουν το δεσμό τους ενώπιον Θεού και ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αναγγελία του γάμου είχε δημοσιευτεί πριν δύο εβδομάδες στην εφημερίδα «Η ΣΦΗΝΑ» και ανέφερε τα εξής:

«Ο Σάββας Ξηρός του Τριαντάφυλλου και της Μοσχούλας, το γένος Τσακαλία, που γεννήθηκε στην Αγία Άννα Καστοριάς και κατοικεί προσωρινά στον Κορυδαλλό Αττικής και η Alicia Romero Cortes του Vicente και της Carmen, που γεννήθηκε στην Palma de Mallorca Ισπανίας και κατοικεί στο Μάτι Αττικής, πρόκειται να έλθουν σε γάμο που θα γίνει στο παρεκκλήσι του Αγίου Σπυρίδωνα στον Κορυδαλλό Αττικής».

Έτσι και έγινε σήμερα στις 10:30 το πρωί. Παρόντες στο μυστήριο, που τελικά τελέστηκε στο εκκλησάκι της Ελευθερώτριας, που βρίσκεται στο προαύλιο των πρώην γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται τα μέλη της 17 Νοέμβρη, ήταν μόνο οι γονείς, τα αδέλφια και οι κουμπάροι του ζευγαριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για λόγους ασφαλείας η διοίκηση των Φυλακών δεν ενέκρινε τη λίστα των καλεσμένων που είχε ζητήσει το ζευγάρι. Επίσης, απαγόρευσε να μπουν μέσα στη φυλακή κουφέτα, γλυκά και αναψυκτικά.

Η Αλίθια δεν έβαλε νυφικό. Σύμφωνα με πληροφορίες φόρεσε ένα απλό φουστάνι, άσπρο – γκρι. Το γάμο τέλεσε ο πατέρας του Σάββα, ο παπα – Τριαντάφυλλος, ενώ κουμπάροι ήταν ο Γιώργος Καράμπελας, συγγραφέας και δημοσιογράφος και η Ολυμπία Σκλύρη, φίλη της Αλίθια.

Από τη Μαγιόρκα ήρθαν η μητέρα και η μία αδελφή της Αλίθια, ενώ παρόντες ήταν, εκτός του Χριστόδουλου και του Βασίλη, κάποια από τα υπόλοιπα αδέρφια του Σάββα.

Το ζευγάρι είχε προγραμματίσει να παντρευτεί τον Αύγουστο του 2002, όμως η βόμβα που έσκασε στα χέρια του Σάββα Ξηρού στο λιμάνι του Πειραιά και όσα επακολούθησαν τους ανάγκασαν να αλλάξουν τα σχέδιά τους…

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης