Την πλήρη αντίθεσή τους με την σχεδιαζόμενη εγκατάσταση αποθήκης χημικών στο Σουσάκι Αγίων Θεοδώρων, εκφράζουν η γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου και η Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά, «απαιτώντας» μάλιστα να ανακληθεί η σχετική άδεια που δόθηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Όπως επισημαίνουν, «η περιοχή Σουσακίου μετατράπηκε σε βιομηχανική περιοχή επί Χούντας, την ίδια χρονική περίοδο που ανάλογες άδειες δόθηκαν στα Οινόφυτα Βοιωτίας και στην Μεσσάπια Ευβοίας. Οι κανόνες χρήσης γης έχουν κυριολεκτικά καταπατηθεί, στην περιοχή αυτή. Οι περιβαλλοντικοί έλεγχοι στις βιομηχανίες της περιοχής δεν ξέρουμε ποια αποτέλεσματα είχαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν ξέρουμε πότε και ποια πρόστιμα έχουν επιβληθεί. Βιομηχανική περιοχή ή Βιομηχανικό πάρκο δεν υπάρχει πουθενά στην ΠΕ Κορινθίας. Αναρωτιόμαστε αν αυτό είναι τυχαίο. Η απουσία χρήσεων γης στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι καλλιεργεί πελατειακές σχέσεις και προκαλεί ανυπέρβλητα προβλήματα και στην υγιή επιχειρηματικότητα αλλά και στους πολίτες».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι της Πελοποννήσου υπογραμμίζουν πως, «πρέπει να δημιουργηθεί ένα Πράσινο Παρατηρητήριο Σουσακίου, όπως στον Ασωπό που ήδη προχωρά με επιτυχία. Ο Δήμος Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων θέλει να στήσει ένα δίκτυο μετρητικών συσκευών αερίων ρύπων στην περιοχή και εμείς στηρίζουμε αυτή την πρωτοβουλία. Ζητάμε διαφάνεια και παρουσία εκπροσώπων των κατοίκων και ανεξάρτητων επιστημόνων στους ελέγχους αυτούς, όπως και σε κάθε έλεγχο περιβαλλοντικό στην περιοχή.

Η πρόσφατη απόφαση του ΥΠΕΚΑ για ελέγχους από σώμα ιδιωτών που θα πληρώνονται με παράβολο από τις βιομηχανίες, πρέπει επίσης να στηλιτευτεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης