Συνάντηση με τον Ιταλό υπουργό οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι στο Λουξεμβούργο θα έχει σήμερα, ο πρόεδρος της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προκειμένου να συζητήσουν την κρίση στην ευρωζώνη ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Γιούνκερ, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Η συνάντηση έρχεται μετά την εκτόξευση των ιταλικών ομολόγων σε επίπεδα ρεκόρ από τη δημιουργία της ευρωζώνης, που εγείρει ανησυχίες ότι η Ιταλία θα χρειαστεί χρηματοδότηση για το χρέος της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνάντηση των δύο πολιτικών έχει προγραμματιστεί για τις 10:50 (ώρα Ελλάδας) αύριο στο Hotel de Bourgogne, την πρωθυπουργική κατοικία. Δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες.

Ο κ. Τρεμόντι επρόκειτο να συμμετάσχει την Τρίτη στη σύσκεψη της λεγόμενης επιτροπής οικονομικής σταθερότητας – στην οποία συμμετέχουν η διοίκηση του χρηματιστηρίου του Μιλάνου, η διοίκηση της Τράπεζας της Ιταλίας, η Κανονιστική Αρχή της αγοράς των ασφαλειών.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη, στο ιταλικό κοινοβούλιο θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την οικονομία. Οικονομικοί αναλυτές πιθανολογούν ότι στη διάρκεια της πρωθυπουργικής ομιλίας θα εξαγγελθούν «έκτακτα» οικονομικά μέτρα. Οι κοινωνικοί εταίροι από κοινού – φαινόμενο μάλλον ασυνήθιστο στην Ιταλία – συνέταξαν εσχάτως το «Σύμφωνο για την ανάπτυξη» της ιταλικής οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης