Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης για την πρόταση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά προς την κυβέρνηση «με την οποία ανοίγει τον δρόμο συναινετικών διαδικασιών για την χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό της χώρας», όπως σχολίασε ο ίδιος.

Η πρόταση αυτή, ανέφερε ο κ. Γραμματίδης, συμπίπτει με την πάγια τοποθέτηση του ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ότι ο τουρισμός αποτελεί εθνική υπόθεση και δεν προσφέρεται ως χώρος πολιτικών αντιπαραθέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι αλήθεια ότι ο τουρισμός για δεκαετίες ολόκληρες υπέφερε από αντιφατικές πολιτικές και από την έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού. Υπέφερε ακόμα από έλλειψη φαντασίας και καινοτόμων μεθόδων για την ποιοτική βελτίωση αλλά και την προβολή του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Η παρούσα οικονομική κρίση ανέδειξε ακόμα περισσότερο την χρόνια αυτή παθολογία η οποία συνδυάζεται ακόμα και σήμερα με ακραίες αλλά και βλαπτικές κοινωνικές συμπεριφορές που επηρεάζουν τον τουρισμό και βλάπτουν την εικόνα του διεθνώς», είπε ο κ. Γραμματίδης.

Πρόσθεσε ότι γι’ αυτούς τους λόγους αλλά και για την ριζική αντιμετώπιση του θέματος του τουρισμού που αποτελεί, μαζί με την εμπορική ναυτιλία τη βαριά βιομηχανία της χώρας, εκφράζεται η ευχή από το επιμελητήριο, η πρόταση αυτή να γίνει δεκτή από την κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης