Μελωδίες από όλο τον κόσμο, χρώμα, συναίσθημα και νεανικό παλμό πλημμύρισε η μοναδική βραδιά που διοργάνωσε το Ίδρυμα “George Best Costacos” – Aigina -N.Y κάτω από τον ναό της Αφαίας.

Η διάσημη παιδική χορωδία του Ηong Kong YIP’S έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα, καθηλώνοντας τους περίπου 600 φίλους της μουσικής που κατέκλυσαν τον αρχαίο ναό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χορωδία YIP’S, μια από τις πιο σημαντικές και αναγνωρισμένες παγκοσμίως παιδικές ορχήστρες, υπό τη διεύθυνση της αρχιμουσικού Sincere Yip, ερμήνευσε για περισσότερες από δύο ώρες, ένα εκτενές μουσικό ρεπερτόριο που περιλάμβανε: τόσο θέματα θρησκευτικής και κλασικής μουσικής, όσο επίσης και ποπ – ροκ ήχους σε ένα πρόγραμμα που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.

Τέλος η χορωδία παρουσιάστηκε με εντυπωσιακές παραδοσιακές φορεσιές της Κίνας και αφιέρωσε ένα μέρος του προγράμματος σε τραγούδια από την περιοχή της. Το μουσικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μια σειρά από τραγούδια του Broadway, με Frank Sinatra και πολλά στοιχεία από μιούζικαλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρόεδροι Ελλάδας και Αμερικής του Ιδρύματος κ.κ. Νίκος Κωστάκος και Νίκος Φλώρος, μίλησαν με κολακευτικά λόγια, ευχαριστώντας την χορωδία για την παρουσία της στην Ελλάδα, την Αίγινα και τον Ναό της Αφαίας. Ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Φ. Τζίτζης ευχαρίστησε με τη σειρά του την χορωδία αλλά και το Ίδρυμα για τη συνεισφορά του με σημαντικές εκδηλώσεις, στον πολιτισμό της Αίγινας.

Μόλις ολοκληρώθηκε η συναυλία, ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Σάκης Σακκιώτης, ιδιαίτερα ενθουσιασμένος από την βραδιά, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το Ίδρυμα Κωστάκος, τονίζοντας ότι είναι μια “βασική συνιστώσα” στην ανάπτυξη του πολιτισμού της Αίγινας, προσθέτοντας ότι το “καταξιωμένο νησί μας έχει ανάγκη από τέτοιου είδους ποιοτικές εκδηλώσεις”. Ο Δήμαρχος αντάλλαξε με την αρχιμουσικό δώρα και στο τέλος της βραδιάς το ίδρυμα μοίρασε αναμνηστικά σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν. Την απονομή πραγματοποίησε ο αντιδήμαρχος κ. Φ. Τζίτζης.

Εκτός από τον Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Αίγινας, με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, ο πρώην Δήμαρχος κ. Γκότσης Τρύφων, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μπαρμπέρης Ευάγγελος και Οικονόμου Νίκος, καθώς και πλήθος προσωπικοτήτων από τον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης