Αυτός ο σταθμός, ξεκίνησε να λειτουργεί σε μια εποχή που το έδαφος ήταν πρόσφορο και όλα έδειχναν ότι μπορούσε να μπει “σφήνα”, ανάμεσα στα δύο μεγάλα κανάλια της εποχής. Το MEGA και τον ANT1.

Η ιδιωτική τηλεόραση άρχιζε να “περπατάει” και τα ελληνικά κανάλια, αντιγράφοντας ξένες παραγωγές, κυρίως shows και τηλεπαιχνίδια, έμπαιναν για τα καλά στη ζωή και το σαλόνι του έλληνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σκάι, τότε ιδιοκτησίας της οικογένειας Αλαφούζου, φέρνει στο Φάληρο όλο τον καλό τον κόσμο. Τα μεγάλα ονόματα της εποχής “παρελαύνουν” από την οθόνη με ενημερωτικές εκπομπές και έχοντας φυσικά την “αβάντα” του ακόμη και σήμερα δυνατού χαρτιού του ραδιοφώνου.

Τριανταφυλλόπουλος, Τράγκας, Τσίμας, Αναστασιάδης, Κακαουνάκης και όλα τα νέα παιδιά που έβγαιναν στο ρεπορτάζ δρόμου, έκαναν τον σταθμό ισχυρό και πολιτικά “ενοχλητικό”. Ποιος δεν θυμάται την κόντρα του Γιάννη Αλαφούζου τότε με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το κυνηγητό στις κεραίες του Υμηττού, με την αστυνομία, τις συμπλοκές και τις συλλήψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έπεσε. Το δελτίο με την Έλλη Στάη και τα… παράσιτα στην συχνότητα, βγήκε στον αέρα και μια νέα εποχή, ανέτειλε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ – ΕΠΑΙΞΕ

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον δρόμο, όταν κάποιος πολίτης είχε πρόβλημα με την εξουσία ή την γραφειοκρατία, η μόνιμη απειλή του ήταν, “θα σε πάω στον Σκάι, να δεις τι θα πάθεις”.

Και δεν είχαν άδικο. Ο Σκάι τότε, με σύνθημα “κοντά στον πολίτη”, ήταν πράγματι κοντά στον πολίτη. Όλα τα προβλήματα, λύνονταν στο κεντρικό δελτίο και τις εκπομπές.

Και υπήρχε αποτέλεσμα, είναι αλήθεια. Ο Γιάννης Αλαφούζος, έπαιξε ένα παιχνίδι που στην αρχή του βγήκε. Εκμεταλλεύτηκε την “τηλεοπτική άγνοια” του τηλεθεατή, θέσπισε τις ειδήσεις με τα παράθυρα, καθιέρωσε νέα πρόσωπα στα δελτία που του βγήκαν(Ευαγγελάτος) και χτύπησε τους ανταγωνιστές, με το λεγόμενο “λαϊκό δελτίο”.

Τα υπέρογκα έξοδα του “μαγαζιού”, έφεραν τα πρώτα σύννεφα. Ο Αλαφούζος, ξόδευε αφειδώς χρήματα, για “ψύλλου πήδημα”. Το ελικόπτερο, απογειωνόταν αν ο ίδιος ή το δεξί του χέρι ο Γ.Σπανολιός, έβλεπε μια “μαυρίλα” στην θάλασσα απέναντι και νόμιζε ότι ήταν πετρελαιοκηλίδα.

Τα κόστη φυσικά, μεγάλωναν. Οι μισθοί ήταν αρκετά υψηλοί και είναι αλήθεια, ότι με τις μεταγραφές που είχε κάνει ο Αλαφούζος, άλλαξε το status quo, στην μισθολογική κατάσταση των “τηλεαστέρων”, στην πιάτσα.

Η ΠΡΩΤΗ “ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ”

Το 1997, αρχίζουν να φαίνονται τα πρώτα προβλήματα στον ορίζοντα. Στους διαδρόμους, οι συζητήσεις, δίνουν και παίρνουν και η ανησυχία για την καταβολή των μισθών στο τέλος του μήνα, είναι πια διάχυτη.

Δεν πέρασε πολύς καιρός και η ανησυχία έγινε πραγματικότητα. Στον δεύτερο όροφο του συγκροτήματος του Φαλήρου, ο συνωστισμός από τον κόσμο, που περιμένει να πάρει έναντι μισθού, είναι μεγάλος.

Όλοι αναζητούν τους υπεύθυνους για να μάθουν τι συμβαίνει. Ο διευθυντής ειδήσεων Σταμάτης Μαλέλης, σχεδόν κρύβεται γιατί η κατάσταση αρχίζει και φεύγει εκτός ορίων.

Ο Κακαουνάκης, τον οποίο τότε ο Αλαφούζος είχε τοποθετήσει γενικό διευθυντή, σε μία από τις πολλές συσκέψεις στην αίθουσα σύνταξης, λέει χαρακτηριστικά: Παίξαμε και χάσαμε…

Το ανέκδοτο που κυκλοφορούσε στους διαδρόμους, ήταν “μαζέψτε τις κάμερες, γιατί θα τις απολύσει κι αυτές ο Κακαουνάκης”.

Στο δελτίο είναι η Λιάνα Κανέλλη και σε μία από τις εκπομπές, η Νανά Δούκα βλέπει τον υπεύθυνο λειτουργίας του σταθμού Νίκο Μήλα, να περιμένει να τελειώσει, κρατώντας ένα μαύρο σεντόνι κι έτοιμο να ρίξει το σήμα με την διακοπή λειτουργίας του καναλιού.

Τότε εμφανίζεται για πρώτη φορά ο Στάθης Τσοτσορός. Η φράση “παιδιά βάλτε πλάτη”, ακούγεται για πρώτη φορά. Αυτή, την φράση, οι εργαζόμενοι θα την ακούσουν πολλές φορές, μέχρι και σήμερα.

Ένα βράδυ, όλα τα κανάλια, ήταν με ζωντανές συνδέσεις έξω από το Φάληρο, γιατί οι φήμες ότι ο Σκάι θα έκλεινε, ήταν πολλές.

Οι διευθυντές αρχίζουν κι αλλάζουν. Ο Μαλέλης, μια μέρα φεύγει για τσιγάρα. Θα ξανάρθει μετά από 2,5 μήνες.

Ο Αλαφούζος χάνει τον σταθμό μέσα από τα χέρια του και “εξαφανίζεται” από την Ελλάδα. Θα πάει στο Λονδίνο, αφού περιπλανήθηκε μέρες στην θάλασσα, με το σκάφος του.

ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΤΣΟΡΟΣ – ΚΕΡΔΙΣΕ

Είναι η περίοδος που πρωτοεμφανίζεται ο καθηγητής Στάθης Τσοτσορός. Αναλαμβάνει τον σταθμό και προσπαθεί να τον βγάλει από το αδιέξοδο των χρεών. Ο κόσμος αρχίζει να αναζητά, άλλη “τηλεοπτική στέγη”, καθώς εκεί δεν υπάρχει πλέον σιγουριά. Η δε, πολιτική του Τσοτσορού, ήταν “να μην βλάψουμε κανέναν”. Οι σχέσεις του με την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι γνωστή. Το ρεπορτάζ, πήγε…περίπατο. Ποιος δεν θυμάται την περίφημη εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου, όταν ξαφνικά… κατέβηκαν οι διακόπτες.

Όσοι έμειναν, ακούν και πάλι την ίδια φράση: «Παιδιά βάλτε πλάτη».

Έχοντας την πλήρη εξουσία και το ίδρυμα Ωνάση από πίσω, ο καθηγητής “ξανοίγεται” και δημιουργεί την Alpha Digital.Αγοράζει τα δικαιώματα των ποδοσφαιρικών ομάδων και τα λεφτά που διακινούνται στου Ρέντη(εκεί μετακόμισε ο Αλφα μετά το Φάληρο), είναι πολλά.

Όταν πια εμφανίστηκε ο Κοντομηνάς, η εξαγορά του σταθμού, του αποφέρει μεγάλα κέρδη.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ, Η “ΧΑΣΟΥΡΑ” ΚΑΙ Η “ΑΝΟΙΞΗ”

Με τον ίδιο σχεδόν τρόπο που ο Αλαφούζος έχασε τον σταθμό από τον Τσοτσορό, χάνει και ο ίδιος ο Τσοτσορός το κανάλι, από τον Κοντομηνά.

Χωρίς εμπειρία τηλεοπτική, ο mr Interamerican, προσπαθεί να φέρει και πάλι τον Αλφα πια, αφού στην πορεία άλλαξε όνομα (πρώτα σε Άλφα Σκάι και μετά σκέτο Άλφα), στις πρώτες θέσεις.

Αγοράζει ακριβά προγράμματα και αφού δοκιμάζει στις διευθυντικές θέσεις, Α.Σκυλλάκο,  Α. Παπακωνσταντίνου, Α. Παναγιωταρέα και Σ. Θεοδωράκη, καταλήγει στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο Κοντομηνάς, δαπανά τεράστια ποσά και λίγο πριν παραδώσει τα ηνία στους Γερμανούς, σε μία συνέντευξη- ενημέρωση στο προσωπικό, ομολογεί ότι “ξέρει ποιοι του έφαγαν τα λεφτά”. Είναι γνωστό ότι είχε βάλει ορκωτούς λογιστές στο κανάλι, οι οποίοι “εντόπισαν”, μια μεγάλη οικονομική “τρύπα”.

Σε όλες αυτές τις αλλαγές, ο κόσμος άκουγε συνεχώς την ίδια φράση, την γνωστή. Βάλτε πλάτη. Η αλήθεια όμως είναι ότι, κουράστηκαν. Κι έχουν δίκιο.

Πάντα αυτό το καράβι που λέγεται Αλφα, ήταν κόντρα στον καιρό. Να αντιμετωπίσει την φουρτούνα.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ

Στο τραπέζι, κάθισαν, ο Δ.Κοντομηνάς, ο Σ.Τσοτσορός και οι εκπρόσωποι του ιδρύματος Ωνάση. Μέχρι και διαιτησία στο Λονδίνο υπήρξε. Η μετοχική σύνθεση ήταν ως εκείνη τη στιγμή, 40% για τον Κοντομηνά, 20% για το ίδρυμα Ωνάση και το υπόλοιπο στον Τσοτσορό. Στις 11/9/2002, υπογράφεται η συμφωνία με την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου στον Κοντομηνά, αλλά και τις υποχρεώσεις προς τρίτους από την Alpha digital. Ο Τσοτσορός παίρνει τα περιφερειακά κανάλια και ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Τρία χρόνια μετά, θα εμφανιστεί και πάλι ζητώντας αποζημίωση.

Μετά την εμφάνιση Φειδετζή στο κανάλι της Κάντζας, αποφασίζεται η απομάκρυνση των Τ.Καλημέρη και Γ.Ψαρρά, ενώ αναβαθμίζεται ο Ν.Χατζηνικολάου σε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο.

Μέχρι και σήμερα, είναι σε δικαστική εκκρεμότητα τα μετοχικά του σταθμού, καθώς ο Γ.Ψαρράς, κατήχε το 25% της τηλεόρασης και το 72% του ραδιοφωνικού σταθμού.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΘΑΝ:Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Ώσπου ήρθε η εποχή των Γερμανών.

Για τους δικούς τους λόγους, αναζητούν κανάλι στην Ελλάδα, πάνω στο οποίο-πρό κρίσης- θα ήθελαν να στήσουν ένα παράλληλο μιντιακό σύστημα.

Ο λόγος προφανής. Οι μεγάλες επενδύσεις των γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα έχουν την ανάγκη «κεντρικής έκφρασης». Παράλληλα, η τηλεοπτική αγορά της Ελλάδας δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη. Τα ποσά είναι μεγάλα και πάντα υπάρχει περιθώριο κέρδους.

Ο Κοντομηνάς, πιστός στις αρχές του, “ότι χτίζω το πουλάω”, έκανε το ίδιο και με τον Αλφα. Τα λεφτά των Γερμανών ήταν πολλά. Κανείς δεν θα μπορούσε να αντισταθεί. Οι προϋποθέσεις όμως για την πώληση, φαίνεται ότι έπρεπε να είναι σκληρές και συγκεκριμένες. Μείωση προσωπικού.

Οι Γερμανοί του RTL, έχουν συγκεκριμένο project. Ψυχαγωγικό. Οι ειδήσεις κοστίζουν. Και τα αποτελέσματα, είναι όσα γίνονται αυτές τις μέρες στο συγκρότημα της Κάντζας πια, αφού εκεί στεγάζεται πλέον το κανάλι.

Ο κος Σπίνερ, στη συνέντευξη της παρουσίασης κατά την μεταβίβαση του καναλιού, είχε πει ότι εκείνος και οι συνεργάτες του, είναι ερωτευμένοι με την τηλεόραση και την πιστεύουν πολύ. Είχε πει μάλιστα ότι σε πολλές χώρες της Ευρώπης που υπάρχει το RTL, το προσάρμοσαν στα “μέτρα” της κάθε χώρας. Με βάση τις ειδησεογραφικές της ανάγκες δηλαδή. Η πίστη στους ανθρώπους και όχι στα μηχανήματα, ήταν το σλόγκαν του. Κάτι που δεν αποδεικνύεται φυσικά μέχρι τώρα.

Παρόλα αυτά, η μεταβίβαση της τηλεόρασης του Αλφα, έχει ολοκληρωθεί. Εχει εγκριθεί από την επιτροπή ανταγωνισμού, όχι όμως ακόμη από το ραδιοτηλεπτικό συμβούλιο(ΕΣΡ), καθώς εξετάζει το καθεστώς των προηγούμενων ετών.

Οι εξελίξεις, είναι έτσι κι αλλιώς ραγδαίες, αλλά το αποτέλεσμα ένα. Όσοι μείνουν τελικά και πάλι σε αυτό το “πολύπαθο” κανάλι, ίσως και πάλι, βρεθούν μπροστά σε μια νέα κατάσταση, που θα προϋποθέτει να βάλουν…πλάτη. Οι άλλοι, που δεν αντέχουν άλλο βάρος, θα συμβιβαστούν με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που τους προτείνουν. Κι έχει ο Θεός.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΛΦΑ- “ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑ”

Όσο περνούν οι ώρες, τόσο η αγωνία των εργαζομένων στο κανάλι της Κάντζας για το μέλλον τους, μεγαλώνει. Στην προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα γενική συνέλευση, θα τεθεί και πάλι το θέμα της εθελουσίας εξόδου. Χθες, τα αίματα άναψαν επικίνδυνα. Σήμερα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έξω από το κτίριο, “χτίζονται” κάγκελα, για να απαγορευτεί η είσοδος σε συνδικαλιστικές οργανώσεις. Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό του κτιρίου, “μπλοκάρονται” οι ανελκυστήρες ενώ οι πόρτες έχουν κλειδωθεί και ανοίγουν μόνο με την χρήση της ειδικής ηλεκτρονικής  κάρτας που έχουν οι εργαζόμενοι.

Εξω, στους δρόμους γύρω από το κτίριο, τα περιπολικά της ιδιωτικής αστυνομίας που διαθέτει ο σταθμός, κάνουν συνεχώς περιπολίες.Και οι εργαζόμενοι, παρακολουθούν απλά τις εξελίξεις.

Ανακοίνωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ:

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009
  

    Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
    

    Παρέμβαση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για τις αυθαίρετες και καταχρηστικές ενέργειες της εργοδοσίας του Ομίλου ALPHA σε βάρος των εργαζομένων στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, άσκησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

    Δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, σκηνοθέτες και όλοι οι εργαζόμενοι στον ALPHA πραγματοποίησαν χθες και σήμερα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στις εγκαταστάσεις του σταθμού, με κυρίαρχο στοιχείο την ομόφωνη καταδίκη των σχεδίων της εργοδοσίας, που επιχειρεί να διαφοροποιήσει τον χαρακτήρα του σταθμού, να απαξιώσει τη συμβολή των εργαζομένων στο ενημερωτικό προϊόν και τη λειτουργία της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου.

    Καταγγέλθηκε, επίσης, η πρωτοφανής απόπειρα της ιδιοκτησίας του Ομίλου να παγιδεύσει τους εργαζόμενους, ώστε υπογράφοντας έγγραφο οικειοθελούς αποχώρησης να παραιτηθούν εκ προοιμίου από κάθε δικαίωμά τους.

    Την Τετάρτη το βράδυ, κάτω από την έντονη πίεση των εργαζομένων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας Ρικ Σπίνερ, υποχρεώθηκε να συναντηθεί με τα Προεδρεία των σωματείων του κλάδου, που του επανέλαβαν την αταλάντευτη θέση τους για άμεση ανάκληση των σχεδίων της εργοδοσίας για μαζικές απολύσεις και του επεσήμαναν τις ευθύνες της ιδιοκτησίας του Ομίλου για υπονόμευση του συνδικαλιστικού δικαιώματος.

    Το Δ.Σ. της Ένωσης καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τα σχέδια αυτά και δηλώνει ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχθεί να πληρώσουν οι εργαζόμενοι με την απόλυσή τους τα οικονομικά και άλλα συμφέροντα της ιδιοκτησίας και ότι θα αντιδράσει με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα που διαθέτει.

        2
 

    Σήμερα πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία υπογραμμίστηκε για μία ακόμη φορά ότι μπροστά στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας να μειώσει τις θέσεις εργασίας και να οδηγήσει με τον μανδύα της εθελουσίας εξόδου στην ανεργία μεγάλο αριθμό συναδέλφων, η απάντηση είναι απεργιακές κινητοποιήσεις. Ήδη το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, όπως ανακοινώθηκε και στην αποψινή συγκέντρωση, έχει λάβει σχετικές αποφάσεις, ενώ σε συνεργασία και με όλα τα σωματεία των εργαζομένων (τεχνικών, διοικητικών, σκηνοθετών κ.λπ.) προγραμματίζεται η κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, με αφετηρία την πραγματοποίηση 4ωρης στάσης εργασίας στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.

    Στο έγγραφο της παρέμβασης της ΕΣΗΕΑ προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΣΡ κ. Ιωάννη Λασκαρίδη τονίζεται ειδικότερα ότι:

    «Από την Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009, με εντολή προφανώς των νομίμων εκπροσώπων της «ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ», καταργήθηκε το από της έναρξης λειτουργίας του σταθμού ζωντανό δελτίο ειδήσεων που μεταδιδόταν καθημερινά στις 12.00 τα μεσάνυχτα.

    Αντ’ αυτού μεταδίδει, μεταξύ 1.30 έως 2.00 πρωινή, μαγνητοσκοπημένο δελτίο, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση της κοινής γνώμης, χωρίς την παραμικρή σχετική ένδειξη, παραπλανώντας προφανώς και τους τηλεθεατές, ως προς την έννοια της άμεσης μετάδοσης της επικαιρότητας.

    Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά φαλκιδεύεται το δικαίωμα ενημέρωσης της κοινής γνώμης, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο δελτίο στερείται του στοιχείου των τελευταίων ειδήσεων της επικαιρότητας. Παράλληλα με την αντίστοιχη κατάργηση των απαιτουμένων διαδικασιών και την ανατροπή της σχετικής πληρότητας για την εργασία αυτή, όπως και με τις ασκούμενες πιέσεις υπό το μανδύα προγράμματος δήθεν εθελουσίας εξόδου, συρρικνώνονται οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας, πλήττονται οι εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υπονόμευση του δικαιώματος ενημέρωσης της κοινής γνώμης μέσα από τη δημόσια συχνότητα, που έχει παραχωρηθεί στο συγκεκριμένο Ρ/Σ.

    Παρεμφερή όμως είναι τα προβλήματα και στον Ρ/Σ ALPHA, στον οποίο έχει παραχωρηθεί επίσης δημόσια συχνότητα και ακολουθείται ίδια τακτική για τη συρρίκνωση του συντακτικού και λοιπού προσωπικού, παρά τα προβλεπόμενα. 

      3
   

    Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θεωρεί απαραίτητη την άμεση παρέμβασή σας για την αποτροπή της συρρίκνωσης των θέσεων εργασίας, τη διασφάλιση της απρόσκοπτης απασχόλησης των συναδέλφων μας, με την οποία συνδέεται ο ενημερωτικός χαρακτήρας του Τ/Σ και Ρ/Τ ALPHA και για την εκπομπή του προγράμματός τους έχει παραχωρηθεί δημόσια συχνότητα.

    Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

    Πάνος Σόμπολος

    α/α

    ο Α’ Αντιπρόεδρος

    Δημήτρης Τσαλαπάτης Κώστας Μπετινάκης»

   

    ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ”

Πριν από λίγο η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) εξέδωσε ανακοίνωση για απεργιακές κινητοποιήσεις στον ALPHA, ανακοίνωση που είναι γραμμένη και στα γερμανικά:

“2009-02-26

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
Αριστοτέλους32 (ΕΚΘ)  Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009                                            Αριθ. Πρωτ: 676 /1202

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας, έχοντας την εξουσιοδότηση των  Γενικών Συνελεύσεων σε έκτακτες συνεδριάσεις αποφάσισαν:

1. Την άμεση κήρυξη 24ωρων, επαναλαμβανόμενων επ’  αόριστον απεργιών, σε περίπτωση που ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Τηλεοπτικού Σταθμού ALPHA, κ. Σπίνερ, υλοποιήσει το σχέδιο του και χαθεί έστω και μία θέση εργασίας από τον Σταθμό.

2. Την, με κάθε τρόπο, εξυγίανση των εργασιακών σχέσεων στις Εταιρείες που νοικιάζουν τεχνικούς και τεχνικό εξοπλισμό στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς. Ήρθε η ώρα να μπει STOP στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, στους μισθούς πείνας, στο «έλα να κάνεις μεροκάματο μόνο όταν σε χρειάζομαι» και σε όλα αυτά που καθιστούν τον ενοικιαζόμενο Τεχνικό «φτηνό» και εισάγουν την άγρια εργασιακή εκμετάλλευση στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς από την πίσω πόρτα.   

  Δεν θα ανεχθούμε καμιά απόλυση Τεχνικού, είτε είναι «εθελουσία» είτε όχι. Το σχέδιο μετατροπής της σχέσης εργασίας από εξαρτημένη σε εργολαβία δεν θα περάσει. Ο παράνομος πλουτισμός που προκύπτει από την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των Τεχνικών που εργάζονται είτε σαν «συμβασιούχοι» στην Δημόσια είτε σαν «νοικιαζόμενοι» στην Ιδιωτική Τηλεόραση πρέπει να σταματήσει αμέσως. 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ Μ Μ Ε, ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ Ε.Τ.Ι.Τ.Α. – Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.

Freitag, den 20/2/2009

 AUSSAGE – NACHRICHT DER PRESSE

Der administrative Rat unserer Anschluesse die Ermaechtigung von Generalversammlungen in den ausserordentlichen Sitzungen haben, entschieden sich:

1. Die direkte Erklaerung 24stundigen wiederholten Streiken im falle das der Vorsitzente der Fernsehen-Station-Alpha Herr Spiner seinen Plan Verwirkliicht und nur ein Arbeitsplatz verloren geht.

2. Auf jeden Fall die Reinigung von Arbeitgeber-Arbeotnehmer Beziehungen in den Firmen in denen Techniker und technische Ausruestung vermietet warden. Es ist jetzt Zeit wo ein grosses STOP gesagt wird, was Schwarzarbeit, unversicherte Arbeit, Hungerloehne und nur wenn ich Sie benoetige hast du einen Tageslohn. Ein was gemietetes technisches preiswertes uebertraegt und importieren die Arbeitsausnutzung in den Fernseh-Station von der Hintertuer.

Wir lassen keine Entlassung des Technikers ob voluntary ober nicht zu. Der plan der Umwandlung der Relation von abhaengig zum Vertrag wird nicht durchkommen.

 Die ungueltige Bereicherung, die aus dem Eindringen von Arbeitsrechten der Technuker resultiert entweber konvntionell ober von privaten Fernsehn-Station gemietet werben muss sofort ein Ende haben.

Kollege Techniker das allgemeinen und privaten Fernsehen last uns ein grosses NEIN sagen damit das Provitieren zu unserem Lasten aufhoert.

ANSCHLUSS DER TECHNIKER DES PRIVATEN FERNSEHENS
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙΜΕΤΑΔΟΘΕΙ”

 

Διαβάστε επίσης:

Deutschland über alles, 25 Φεβρουαρίου 2009, 20:40

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης