Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε μια ομάδα ενόπλων και μελών των δυνάμεων Ασφαλείας στην πόλη ελ Αρίς στο Σινά της Αιγύπτου, σύμφωνα με πηγές των Υπηρεσιών Ασφαλείας της ασιατικής χώρας. Συγκεκριμένα, περίπου 100 ένοπλοι πέρασαν μέσα από την ελ Αρίς με μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα, ανεμίζοντας σημαίες και φωνάζοντας ισλαμιστικά συνθήματα και αφού πυροβόλησαν στον αέρα, επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα.

Κατά την ανταλλαγή πυρών, ένας αστυνομικός και δύο άμαχοι (70 και 13 ετών), έχασαν τη ζωή τους. Παράλληλα, άλλος ένας στρατιωτικός και 11 φρουροί τραυματίστηκαν, με ασθενοφόρα να τους μεταφέρουν σε στρατιωτικό νοσοκομείο, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης. Αυτόπτες μάρτυρες σημείωσαν ότι οι ένοπλοι, πολλοί εκ των οποίων είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, δεν έμοιαζαν να είναι ντόπιοι καθώς αδυνατούσαν για αρκετή ώρα να βρουν την ακριβή τοποθεσία του αστυνομικού τμήματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης