Ένας ακόμη φάκελος με απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα σχετικά με τη βρετανική πολιτική απέναντι στην τρομοκρατία, βρέθηκε ξεχασμένος σε τρένο, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent.

Μόλις πριν μία εβδομάδα, είχε βρεθεί και ένας άλλος φάκελος με στοιχεία για την Αλ Κάιντα, σε τρένο, τον οποίο παρέδωσε ένας επιβάτης στο BBC. Αυτή τη φορά, ο επιβάτης βρήκε το δεύτερο φάκελο σε τρένο στο σταθμό Waterloo στο κέντρο του Λονδίνου και τον έδωσε στην εφημερίδα Independent.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφημερίδα με τη σειρά της τον παρέδωσε στο Υπουργείο Οικονομικών, αφού το περιεχόμενό του είχε να κάνει με το «πώς το εμπόριο και τα τραπεζικά συστήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χρηματοδοτηθούν τα παράνομα όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράν», όπως αναφέρει το έντυπο.

Τα έγγραφα περιελάμβαναν επίσης σημειώσεις για μία διάσκεψη που θα γίνει στο Λονδίνο,  σχετικά με την οικονομικό  έγκλημα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, δήλωσε ότι «είναι εξαιρετικά ανήσυχος για αυτό που συνέβη και θα παρθούν αυστηρά μέτρα για να εξασφαλιστεί ότι δε θα ξανασυμβεί παρόμοιο λάθος».
   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης