Η ισπανική ομοσπονδία παρουσίασε σε εκδήλωση στη Μαδρίτη τους 15 διεθνείς της προεπιλογής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας, με τους ΝΒΑερ Πάου Γκασόλ, Ρούντι Φερνάντεθ, Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν, Μαρκ Γκασόλ και Ρίκι Ρούμπιο να συγκεντρώνουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Από τους Ίβηρες, που θα παραταχθούν στα παρκέ της Λιθουανίας στο Ευρωμπάσκετ με στόχο να διατηρήσουν τον τίτλο τους, ξεχωρίζουν και τα νέα πρόσωπα που διεκδικούν μία θέση στην τελική 12άδα, όπως ο Βίκτορ Σάδα, ο Τσάβι Ρέι και ο νατουραλιζέ Κονγκολέζος φόργουορντ, Σερζ Ιμπάκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ένας ποιοτικός παίκτης με σωματικές και αθλητικές ικανότητες, όπως και πολλά υποσχόμενη τεχνική», σχολίασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σέρτζιο Σκαριόλο, αναφερόμενος στον Ιμπάκα και πρόσθεσε: «Στην πορεία θα δούμε τι μπορεί να προσφέρει. Πρέπει να αποδείξει ότι χωράει στην ομάδα».

Από την πλευρά του ο αρχηγός της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, επισήμανε πως οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν θα πρέπει να επαναπαυθούν και να θεωρήσουν ότι ο τίτλος θα έρθει εύκολα. «Θα είναι δύσκολο να επαναλάβουμε την επιτυχία. Γι΄ αυτό θα πρέπει να δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα» είπε ο Ναβάρο και πρόσθεσε: «Στο Ευρωμπάσκετ θα είναι πολλές καλές ομάδες και το έπαθλο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι κάτι που το θέλουν όλοι».

Τέλος, ο σέντερ των Λέικερς, Πάου Γκασόλ, τόνισε: «Είμαστε ακόμα “πεινασμένοι” για να πετύχουμε και να φτάσουμε στην κορυφή. Υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες που θα θέλουν να μας νικήσουν και θα είναι πολύ δύσκολο για εμάς. Το αντίτιμο για τον τίτλο θα είναι ακριβό, αλλά αυτό είναι μέρος του αθλητισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά οι 15: Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Φελίπε Ρέγες, Πάου Γκασόλ, Ρούντι Φερνάντεθ, Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν, Μαρκ Γκασόλ, Ρίκι Ρούμπιο, Βίκτορ Κλάβερ, Σέρχιο Γιούλ, Φερνάντο Σαν Εμετέριο, Κάρλος Σουάρεθ, Ράφα Μαρτίνεθ, Βίκτορ Σάδα, Σερζ Ιμπάκα, Τσάβι Ρέι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης