«Δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, η οποία είχε ως σκοπό τη χορήγηση πλαστών πιστοποιητικών σε μη νόμιμους μετανάστες και τη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου τους από τη χώρα», χαρακτηρίστηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας ομάδα αλλοδαπών μεταναστών, που είχαν στήσει «επιχείρηση» στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, για διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας συνέλαβαν στην Πλαταριά τέσσερις Ιρακινούς, ένα Σύρο, ένα Αφγανό και δύο Μαροκινούς, ηλικίας από 21-45 χρόνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο Μαροκινοί και οι δύο από τους Ιρακινούς, είχαν μαζί τους και 10 ανήλικα παιδιά, που τα εμφάνιζαν ως δικά τους.

Οι αστυνομικοί έπειτα από συστηματική αξιοποίηση στοιχείων εντόπισαν τον 45χρονο Ιρακινό διακινητή σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου υγρών καυσίμων και ενοικιαζόμενων δωματίων στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, να οδηγεί επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι άλλοι τρεις διακινητές.

Ο 45χρονος διακινητής είχε μισθώσει δωμάτια, όπου διέμεναν οι 14 μετανάστες, με σκοπό τη μεταφορά τους στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατοχή των διακινητών και των λαθρομεταναστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά δύο πλαστά διαβατήρια Τουρκίας, δύο πλαστά διαβατήρια Ρουμανίας, μια πλαστή ολλανδική ταυτότητα, ενώ κατασχέθηκαν και τα τέσσερα κινητά τηλέφωνα των διακινητών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας, ενώ τα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης