Σχέδιο που προβλέπει την περιστολή δαπανών κατά 2,2 τρισ. δολάρια έχουν στα χέρια τους Αμερικανοί Δημοκρατικοί Γερουσιαστές όπως ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο του Κογκρέσου για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό το οποίο στελεχώνουν πολιτικοί και από τα δύο κόμματα.

Περίπου το ήμισυ των περικοπών αυτών αφορά πόρους για τη διεξαγωγή των πολέμων στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Εφεξής, αφού οι ΗΠΑ εφαρμόζουν χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των στρατιωτικών δυνάμεών τους από τα δύο κράτη, οι σχετικοί πόροι κατά συνέπεια εξοικονομούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Ρεπουμπλικάνος, Τζον Μπένερ, προωθεί ένα σχέδιο για περικοπές 850 δισ. δολαρίων μέσα σε μια 10ετία, δηλαδή είναι σαφώς κατώτερης αξίας από το αρχικώς προαναγγελθέν, που προέβλεπε περικοπές συνολικού ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ένας σημαντικός αριθμός στελεχών, στο Κογκρέσο, έχει έτοιμο ένα πρόγραμμα δράσης σχετικά με τρεις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες, αλλά και για το προσαρμοστικό πρόγραμμα ενίσχυσης, χρειάζονται όμως τη στήριξη του Λευκού Οίκου, επισήμανε σήμερα ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Ντέιβ Καμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης