Η νορβηγική αστυνομία επέπληξε τον πατέρα δύο εφήβων που βρίσκονταν στο νησί Οτόγια την Παρασκευή όταν πήρε τηλέφωνο για να ενημερώσει για την επίθεση του Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ λέγοντάς του, σύμφωνα με σημερινό άρθρο μίας νορβηγικής εφημερίδας, ότι τα παιδιά του «πρέπει να πάρουν τα ίδια τηλέφωνο».

Αφού μίλησε στο τηλέφωνο με την κόρη του ο Γκάιρ Γιόνσεν απευθύνθηκε στην αστυνομία. «Αυτό που συνέβη ήταν ότι δεν με πίστεψαν όταν τους εξήγησα όσα μου είχε διηγηθεί η κόρη μου από το Οτόγια. Μου είπαν ότι αν είναι έτσι τα πράγματα, τότε τα παιδιά δεν έχουν παρά να πάρουν τηλέφωνο τα ίδια. Ακόμη κι όταν τους παρακάλεσαν να με πάρουν στα σοβαρά», δήλωσε ο Γιόνσεν στην τοπική εφημερίδα Fremover.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκρηξη που σημειώθηκε στο κέντρο του Όσλο, μιάμιση ώρα πριν το επεισόδιο στο νησί Οτόγια, είχε τραβήξει όλη την προσοχή της νορβηγικής αστυνομίας στην αρχή, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στον Μπράιβικ για να δράσει.

Ο Φρεντι Λι, ένας άλλος πατέρας που έχασε την κόρη του στο νησί Οτόγια, ενώ η άλλη κόρη του τραυματίστηκε, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τη Δευτέρα ότι όταν επικοινώνησε με την αστυνομία για να τους ενημερώσει για όσα συνέβαιναν στο νησί του απάντησαν «αυτό συμβαίνει στο Όσλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης