Με γκολ του Ίσμαελ Μπλάνκο επτά λεπτά πριν τη συμπλήρωση των ενενήντα λεπτών αγώνα, η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 της Ξάνθης στον επαναληπτικό αγώνα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ και έγινε η πρώτη ομάδα που πέρασε στους «4» της διοργάνωσης. Στο πρώτο παιχνίδι η Ξάνθη είχε κερδίσει με 2-1.   

Η Ένωση παρουσιάστηκε πολύ κακή στον αγωνιστικό χώρο, ασύνδετη, χωρίς αρχή και τέλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι με δυσκολία θα μπορούσε κάποιος να βρει δύο ή τρεις καλούς συνδυασμούς των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν δημιούργησαν ευκαιρία. Στα ίδια πλαίσια κυμάνθηκε και η απόδοση της Ξάνθης, ωστόσο οι Ακρίτες μέχρι και το 83’ είχαν στο χέρι τους το αποτέλεσμα που ζητούσαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ένωση άρχισε να πατά την περιοχή της Ξάνθης μετά το 60’ και από στημένες φάσεις με τους Κυργιάκο και Μαϊστόροβιτς, χωρίς να ανησυχήσουν ιδιαίτερα τον Γκσπούρνινγκ. Η Ξάνθη έδωσε χώρο στην Ένωση, αλλά έλεγχε το παιχνίδι. Αντίθετα, με τη ροή του αγώνα η ΑΕΚ στο 83’ πέτυχε το γκολ. Από τη σέντρα του Ντιούφ, ο Τζιμπούρ έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπλάνκο, από κανονική θέση με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός.

Κίτρινες κάρτες: Παπαδημητρίου, Πόι, Τζιωρτζιόπουλος, Άμπραχαμ, Ζουέλα, Φλίσκας – Πελετιέρι, Ενσαλίβα, Κυργιάκος, Ενσαλίβα, Μαϊστόροβιτς, Μπλάνκο

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Φεριέ, Βάλλας, Ζουέλα, Παπαδημητρίου, Κωστούλας (78΄ Ντοριβάλ), Άμπραχαμ (84΄ Γκρζέλακ), Πόι, Κιντάνα, Σουάνης (64΄ Φλίσκας), Ντόσεκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Ζεράλντο Άλβες, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος, Γεωργέας, Ενσαλίβα, Πελετιέρι (82΄ Χετεμάι), Ταχτσίδης (69΄ Εντίνιο), Σκόκο, Μπλάνκο, Τζεμπούρ (74΄ Ντιούφ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης