Η κροατική εταιρία MojPosao, διεξήγαγε μια έρευνα με πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα, σχετικά με τις συνήθειες των Κροατών εργαζομένων, κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (ποσοστό 95%), παραδέχθηκαν πως περνούν ορισμένο από το χρόνο τους κάνοντας πράγματα άσχετα με τη δουλειά τους.

Η έρευνα της MojPosao έδειξε ότι το 85% περνά ορισμένο από το χρόνο εργασίας «σερφάροντας» στο διαδίκτυο, ενώ το 57% προτιμά να έρχεται σε κοινωνική επαφή με τους συναδέλφους του και το 48% να στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ή μηνύματα στο κινητό (sms).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα τρίτο των ερωτηθέντων, δήλωσε πως συχνά κάνει προσωπικά τηλεφωνήματα, ενώ το ένα πέμπτο παραδέχθηκε πως κάνει τις προσωπικές του δουλειές, εκτός γραφείου.

Το 30% των ερωτηθέντων, απάντησε πως ξοδεύει τουλάχιστον 45 λεπτά της ώρας σε δραστηριότητες που δεν έχουν καμιά σχέση με το αντικείμενο εργασίας του, το 26% μία έως δύο ώρες, ενώ μόλις το 11% δεν δαπανά περισσότερα από 15 λεπτά.

Το 77% δήλωσε πως «ξεφεύγει» από τα αυστηρά εργασιακά καθήκοντα, επειδή χρειάζεται περιστατικά κάποιο διάλειμμα από τον εργασιακό φόρτο, το 31% παραδέχθηκε πως ενίοτε βαριέται στη δουλειά και το 21% είπε πως κατ’ αυτόν τον τρόπο εκδικείται τον εργοδότη του, για τους χαμηλούς μισθούς που καταβάλλει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό (48%) μάλιστα των ερωτηθέντων, εκτιμά πως οι εξω-εργασιακές δραστηριότητές του, δεν έχουν καμιά επίπτωση στην παραγωγικότητα τους, ενώ μόλις το 5% πιστεύει το αντίθετο. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι ότι το 47% θεωρεί πως τέτοιου είδους δραστηριότητες αυξάνουν την παραγωγικότητα του εργαζόμενου.

Όσο για τις επιπτώσεις; Το 67% καταφέρνει να περνά απαρατήρητο, όταν ασχολείται με δραστηριότητες εκτός εργασιακού αντικειμένου, ενώ το 33% έχει «πιαστεί στα πράσα», αλλά το 80% δεν υπέστη καμιά συνέπεια. Αντίθετα, το 4% υπέστη μισθολογική μείωση και το 16% έλαβε προφορική προειδοποίηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης