Στροφή … στην ωριμότητα φαίνεται ότι κάνουν οι διοργανωτές του μεγαλύτερου καρναβαλιού στον κόσμο, αφού έδωσαν την ευκαιρία σε δύο 40άρες να ηγηθούν κάποιων ομάδων της Σάμπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, δεκάδες αιθέριες Βραζιλιάνες συναγωνίζονται για το ποια θα είναι η «βασίλισσα» του άρματος. Αυτές κατά παράδοση, είναι νέες, όμορφες και με εξαιρετική ικανότητα στο κούνημα των γοφών.

Ωστόσο φέτος, δύο μεγάλες σχολές χορού, επέλεξαν δύο γυναίκες, ηλικίας 46 και 44 αντίστοιχα, για να οδηγήσουν τις ομάδες τους. Η μία είναι πρώην μοντέλο και η άλλη πρώην κουνελάκι του Playboy.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι τεράστια αλλαγή», είπε η 46χρονη Λουίζα Μπρουνέτ, φορώντας ένα αποκαλυπτικό κοστούμι με τεράστια άσπρα φτερά να την ακολουθούν.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που μια ηλικιωμένη γυναίκα συμμετέχει στο Καρναβάλι του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Η ηθοποιός Σουζάνα Βιγιέιρα παρέλασε ως «Βασίλισσα της Σάμπα» το 2006 σε ηλικία 63 ετών.

Συνολικά 12 σχολές χορού συναγωνίζονται για δύο συνεχείς νύχτες μπροστά σε 80.000 θεατές στο Σαμπαδρόμιο και αύριο θα ανακηρυχτεί ο νικητής. Δεν δίνεται κάποιο έπαθλο αλλά οι νικητές γίνονται γνωστοί σε όλη τη Βραζιλία και σε πολλές περιπτώσεις δίνονται ευκαιρίες για καριέρα στην τηλεόραση ή στο μόντελινγκ.

(Πρώτη καταχώρηση: 25 Φεβρουαρίου 2009, 10:27)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης