Σε ένα συναρπαστικό αγώνα η εθνική μας ομάδα χάντμπολ των νέων επικράτησε 27-26 του Κατάρ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 18ου παγκόσμιου πρωταθλήματος που φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του θεσμού καταλαμβάνοντας την 3η θέση του 2ου ομίλου.

Ελλάδα: Λοϊζος, Αρβανιτίδης 1, Τζίρας 4, Γιαννόπουλος 2, Παπαδιονυσίου 2, Κοκτσίδης 2, Ζαμπούνης 1, Νικολαϊδης 5, Τάτσης, Κουτσικόπουλος 2, Κουρουμλίδης 4, Δελημήτης, Κανδύλας 1, Ιωαννίδης 2, Κόντης 1, Γρηγοριάδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατάρ: Αλμπίσι, Ντουαλέϊ, Αλκχαλάφ 2, Μουράντ 1, Μεγκντιχ 2, Αλ Κουβάρι, Μεμίσεβικ, Μπλελ 2, Αμπίντι, Γκάμπρα, Αλ Καμπρί 1, Μόργκαν 4, Σαλέμ 4, Χαμντούν, Αουεντ 3, Αλσουλτάν 7.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής του Κατάρ, Μάτσικ Μπουρούτ τόνισε: «Συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα. Ηταν πολύ καλό παιχνίδι. Παίξαμε δυνατά μπροστά σε ένα καλό κοινό. Με ενδιέφερε η 3η θέση. Ηρθαμε για να κερδίσουμε και όχι για να χάσουμε. Η ελληνική ομάδα έπαιξε καλύτερα και κέρδισε δίκαια».

Από την άλλη ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Τσαβδαρίδης επισήμανε: «Είμαι χαρούμενος όχι γιατί κερδίσαμε, αλλά γιατί καταφέραμε να χρησιμοποιήσουμε τους 15 από τους 16 αθλητές. Χρειαζόμαστε παιχνίδια για να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή τους. Με προβλημάτισε το γεγονός πως θα ανταποκριθούν τα παιδιά μετά την μεγάλη χθεσινή προσπάθεια με τους Δανούς. Πρέπει να προσέχουμε γιατί πέρα από την απόδοση παραμονεύουν τραυματισμοί. Θέλω να σταθώ σε ένα γεγονός ότι μετά από 20 χρόνια ήρθε στο γήπεδο να με στηρίξει η μητέρα μου και της αφιερώνω αυτή την νίκη. Τώρα αντιμετωπίζουμε την Τυνησία. Πάμε σε μεγαλύτερη γιορτή. Πετύχαμε τον στόχο μας και περάσαμε στους «16» και μας δίνεται η ευκαιρία μα προκριθούμε στους «8». Η Τυνησία είναι έμπειρη ομάδα. Όμως δεν παύει να είναι νέοι όπως και εμείς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο παίκτης του Κατάρ, Αχμέντ Μόργκαν είπε πως: «η ελληνική ομάδα έπαιξε καλύτερα. Εμείς παίξαμε καλά κατά διαστήματα. Εκεί που ισοφαρίστηκε το παιχνίδι η Ελλάδα ήταν πιο τυχερή και κέρδισε την αναμέτρηση».

Τέλος ο Παναγιώτης Νικολαϊδης αναφέρθηκε στο παιχνίδι τονίζοντας: «Το Κατάρ ήταν καλό. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτό το παιχνίδι. Θέλαμε να συνεχίσουμε την καλή εμφάνιση με την Δανία. Κοιτάμε μπροστά και θέλουμε να περάσουμε στους «8» της διοργάνωσης. Θα παλέψουμε. Θα είναι ένα πάρτι και θα πάμε για να διασκεδάσουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης