Πανικός επικρατεί στην πρωτεύουσα του Μπαγκλάντές, Μπάκα, ύστερα από σφοδρές ανταλλαγές πυρών στο αρχηγείο της συνοριοφυλακής, της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Τουφέκια του Μπαγκλαντές».   

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και οκτώ έχουν τραυματισθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ανταρσία στρατιωτών εναντίον των αξιωματικών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα πυρά ξέσπασαν στο αρχηγείο των BDR (Bangladesh Rifles) στην περιοχή Πιλχάνα, αργά σήμερα το πρωί. Ακούστηκαν εκατοντάδες πυροβολισμοί από περιοχές που βρίσκονται κοντά», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

Ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου BBC στην Μπάκα, λέει ότι έχει σπεύσει ο στρατός και η αστυνομία. Ωστόσο, όταν στρατιώτες επιχείρησαν να εισέλθουν στο στρατόπεδο για να ελέγξουν την κατάσταση, δέχθηκαν πυρά κι αποκρούστηκαν.

Πάντως, πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας διαβεβαίωσαν ότι οι ταραχές δε σχετίζονται με απόπειρα πραξικοπήματος από τις ένοπλες δυνάμεις. Στο Μπανγκλαντές,  έχουν σημειωθεί αρκετά στρατιωτικά πραξικοπήματα και αντιπραξικοπήματα κατά το παρελθόν, μετά την ανεξαρτητοποίηση της χώρας το 1971.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης