Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν μια ομάδα πολιτών επιτέθηκε σε αστυνομικό τμήμα στην επαρχία Σιντζιάνγκ σήμερα και συνέλαβε ομήρους, όπως μετέδωσαν κρατικά Μ.Μ.Ε. της Κίνας. Ωστόσο, μια οργάνωση εξορίστων μειονοτικών Ουιγούρων ανακοίνωσε ότι τα επεισόδια ξέσπασαν όταν αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών.

Δύο όμηροι, ένας παραστρατιωτικός και ένας φρουρός, σκοτώθηκαν στα επεισόδια, όπως και πολλοί από τους επιτιθέμενους, που έβαλαν φωτιά στο αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση και το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα. Έξι όμηροι απελευθερώθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αστυνομικοί σκότωσαν πολλούς από τους επιτιθέμενους. Η κατάσταση τέθηκε «υπό έλεγχο», ανέφερε η κρατική τηλεόραση, και μια ομάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες βρίσκεται καθ’ οδόν για την πόλη Χοτάν, όπου σημειώθηκε το επεισόδιο.

Η τοπική κυβέρνηση στη Σιντζιάνγκ δεν ήταν διαθέσιμη για σχόλια. Ο Ντιλξάτ Ραξίτ του – εδρεύοντος στη Γερμανία – Παγκόσμιου Κογκρέσου των Ουιγούρων ανέφερε ότι η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον μιας ειρηνικής διαδήλωσης και ακολούθησαν μάχες ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Ο λαός δεν μπορεί να ανεχθεί την καταστολή της κυβέρνησης πλέον» ανέφερε. Δεν ήταν δυνατή η επαλήθευση όσων είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Πεκίνο συχνά επιρρίπτει σε αυτές που αποκαλεί αυτονομιστικές ομάδες στη Σιντζιάνγκ την ευθύνη για επιθέσεις στην αστυνομία και άλλους κυβερνητικούς στόχους, λέγοντας ότι συνεργάζονται με την αλ Κάιντα και άλλους εξτρεμιστές στην Κεντρική Ασία, με στόχο τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους, του Ανατολικού Τουρκεστάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης