Τη μία εβδομάδα στο εμπόλεμο Νταρφούρ και μετά στο Λευκό Οίκο. Αυτή είναι η δουλειά ενός ακτιβιστή της ειρήνης, την οποία έχει αναλάβει ”για τα καλά” ο γόης του Χόλυγουντ Τζορτζ Κλούνεϊ.

Ο ηθοποιός συναντήθηκε το βράδυ της Δευτέρας με τον Αμερικανό πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν για να συζητήσουν για την κρίση στην περιοχή της βορειοανατολικής Αφρικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργότερα, ο Κλούνεϊ εμφανίστηκε στο σόου του Larry King και μίλησε για την προσπάθειά του. «Συναντήθηκα με τον πρόεδρο στο Οβάλ γραφείο για 15 λεπτά», είπε ο Τζορτζ και πρόσθεσε ότι τρία χρόνια πριν είχαν εργαστεί μαζί στο Νταρφούρ, όταν ο Ομπάμα ήταν Γερουσιαστής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Νομίζω ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουμε πως αυτοί οι άνθρωποι κρέμονται από μια κλωστή», ανέφερε ο ηθοποιός.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το τι συζήτησε με τους δύο πολιτικούς, απάντησε: «Βασικά, μιλήσαμε για την επιστροφή μου από το Τσαντ και από τα σύνορα με το Νταρφούρ. Και είπαμε ότι θα έρθει πολύ σύντομα η στιγμή, ίσως την επόμενη εβδομάδα, που το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θα καταδικάσει τον πρόεδρο του Σουδάν για εγκλήματα πολέμου, πράγμα που δε συνέβη ποτέ στο παρελθόν».

Από τον Φεβρουάριο του 2003 στην περιοχή του Νταρφούρ, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 300.000 άνθρωποι και 2,5 εκατομμύρια έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, λόγω του εμφυλίου πολέμου. Πολλοί χαρακτηρίζουν τον πόλεμο «γενοκτονία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης