Τουλάχιστον ένας ξένος στρατιώτης έπεσε νεκρός χθες από τα πυρά φερόμενου ως μέλους του αφγανικού στρατού στη νότια επαρχία Χελμάντ, επισημαίνεται σε χθεσινή ανακοίνωση της τοπικής Αστυνομίας. Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου 25 χλμ. από την πόλη Λασκάρ Γκαχ, ο έλεγχος της οποίας παραδίδεται και επίσημα αυτή την εβδομάδα στις τοπικές Αρχές. Η συγκεκριμένη πόλη αποτελεί μια από τις επτά τοποθεσίες που επελέγησαν για την πρώτη φάση της μεταβίβασης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του 2014.

«Άγνωστος άνοιξε πυρ στην διάρκεια μιας κοινής περιπόλου και στη συνέχεια εξαφανίστηκε», δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος της Αστυνομίας που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την είδηση επιβεβαίωσε και η Διεθνής Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF), που τελεί υπό την διοίκηση του NATO.

«Ένα άτομο που φορούσε στολή του Αφγανικού Εθνικού Στρατού έστρεψε το όπλο του εναντίον μελών της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια σήμερα (χθες), σκοτώνοντας ένα εξ αυτών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ISAF.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Κάρι Μοχάμαντ Γιούσουφ, δήλωσε ότι ένας Αφγανός στρατιώτης παραδόθηκε σε αυτούς αφού σκότωσε πέντε ξένους στρατιώτες χθες το πρωί έξω από τη Λασκάρ Γκαχ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν ήταν ένας από εμάς, ζήτησε προστασία και συμφωνήσαμε», σημείωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης