Οι έλεγχοι των βρετανικών Αρχών στα νότια σύνορα της χώρας έγιναν πολύ πιο αυστηροί τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα περίπου 1.000 λαθρομετανάστες να παραμένουν εδώ και μήνες στο Καλέ των γαλλικών ακτών, καθώς προσπαθούν με κάθε τρόπο να περάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν στη Μ. Βρετανία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δικτύου Sky News, οι μετανάστες λένε ότι οι πολύ ενδελεχείς έλεγχοι στα σύνορα, κατέστησαν σχεδόν αδύνατο να περάσουν τα σύνορα κρυμμένοι σε κάποιο φορτηγό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότεροι λαθρομετανάστες στρατοπέδευσαν με πρόχειρες σκηνές στην περιοχή του Καλέ. Πολλοί από αυτούς ξαπλώνουν στο οδόστρωμα στη μέση κάποιας διασταύρωσης, από την οποία περνούν τα φορτηγά με κατεύθυνση τη Μ. Βρετανία και όταν αυτά κόβουν ταχύτητα για να μην τους πατήσουν, τότε πηδάνε επάνω τους και προσπαθούν να μπουν στην καρότσα.

Η κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας συμβάλλει οικονομικά για τη συντήρηση των ανθρώπων αυτών στο Καλέ, αλλά αυξάνει την πίεση προς τη γαλλική κυβέρνηση να φροντίσει μόνη της για τη διαβίωσή τους, αλλιώς να αποφασίσει την οριστική απέλαση των λαθρομεταναστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης