Τα «golden boys» της Εθνικής Ασφαλιστικής αποκαλύπτουν 26 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, συνδέοντας τις αμοιβές τους με το επικείμενο κλείσιμο 40 καταστημάτων της εταιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Εθνική Ασφαλιστική έχει αποφασίσει να προχωρήσει στο κλείσιμο 40 και πλέον καταστημάτων της ανά την Ελλάδα με άμεσες συνέπειες στους υπαλλήλους της, τους συνεργάτες, αλλά και τους ασφαλισμένους, προκειμένου να εξοικονομήσει ποσό 1.800.000 ευρώ, ενώ η παραγωγή των υποκαταστημάτων αποτελεί το 10,5 % της παραγωγής της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προχωρούν σε ένα απλό άθροισμα των ετήσιων δαπανών της Εθνικής Ασφαλιστικής για μισθούς μαμούθ, αστρονομικά μπόνους και αποζημιώσεις σε «εκλεκτούς», καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι συνολικές ετήσιες αποδοχές υψηλόβαθμων στελεχών διοίκησης και των διορισμένων συμβούλων φθάνουν για να μην κλείσουν τα συγκεκριμένα καταστήματα.

Συγκεκριμένα, μόνο οι μισθοί, χωρίς να συνυπολογίζονται τα bonus, οι αποζημιώσεις και οι λοιπές παροχές 5 υψηλόβαθμων στελεχών της Διοίκησης ετησίως ανέρχονται σε 1.080.000 ευρώ.

Στο τεράστιο αυτό κόστος οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προσθέτουν δαπάνες για αμοιβές πρώην υπαλλήλων της Εταιρείας, που συνταξιοδοτήθηκαν ως Διευθυντές με παχυλές αποζημιώσεις και κατόπιν επαναπροσλήφθηκαν ως Σύμβουλοι εισπράττοντας σε πολλές περιπτώσεις αμοιβές ανώτερες και από αυτές των Γενικών Διευθυντών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνταξιούχος δικηγόρος που αποχώρησε λαμβάνοντας 1.500.000 εκ ευρώ και επαναπροσλήφθηκε ως σύμβουλος λαμβάνοντας πάνω από 200.000 ευρώ ετήσιες αποδοχές!

Επίσης για να γίνει αντιληπτό το εύρος της σπατάλης και της ασυδοσίας των ολίγων σε σχέση με τις περικοπές 1.8 εκατομμυρίων ευρώ  από το κλείσιμο 40 καταστημάτων είναι χαρακτηριστικό ότι τριάντα αμειβόμενοι με τον βαθμό του διευθυντή φέρεται να  κοστίζουν περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Οι ίδιοι δε παχυλά αμειβόμενοι κυβερνητικά διορισμένοι της διοίκησης της εταιρείας και αρχιτέκτονες της σπατάλης  που έχουν λάβει την απόφαση αυτή αύξησαν κατά 40 % το οργανόγραμμα για να βολέψουν ολίγους εκλεκτούς εκτινάσσοντας πολύ ψηλά τα κόστη των λειτουργικών εξόδων της εταιρείας που με την πρόφαση του κόστους που οι ίδιοι δημιούργησαν κλείνουν τα 40 καταστήματα.

Το δε εξωφρενικό που σαν συμβολισμός ασυδοσίας και σπατάλης προκαλεί το κοινό αίσθημα είναι η προκλητική συμπεριφορά διευθυντικού στελέχους που φέρεται να χρεώνει τιμολόγιο ύψους περίπου 100.000 δραχμών  στην εταιρεία για αγορά ενός πούρου.

Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που καταθέτουν τη σχετική ερώτηση είναι:

Χρήστος Αηδόνης

Δημήτρης Τσιρώνης

Μάρκος Μπόλαρης

Θάνος Μωραΐτης

Γιάννης Κουτσούκος

Βασίλης Γερανίδης

Στάθης Κουτμερίδης

Τάσος Σιδηρόπουλος

Μιχάλης Τιμοσίδης

Γιάννης Δριβελέγκας

Χρύσα Αράπογλου

Θεοδώρα Τζάκρη

Λεωνίδας Γρηγοράκος

Μιχάλης Παντούλας

Μιχάλης Κατρίνης

Μανώλης Σκουλάκης

Ηλίας Λαμπίρης

Νίκος Ζωίδης

Μιχάλης Καρχιμάκης

Χρήστος Χάιδος

Σούλα Μερεντίτη

Παναγιώτης Ρήγας

Γιώργος Ντόλιος

Γιάννης Αμοιρίδης

Ελπίδα Τσουρή

Γιώργος Νικητιάδης

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης