Μια πολύ σημαντική νίκη πήρε στο «Παγκρήτιο» ο Εργοτέλης. Με γκολ του Κουτσιανικούλη στο 21’ οι «κίτρινοι» επικράτησαν 1-0 του Ολυμπιακού σε παιχνίδι για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα και υποχρέωσε τους «ερυθρόλευκους» στη δεύτερη ήττα τους στο πρωτάθλημα και στη δεύτερη συνεχόμενη, μετά από αυτή με τη Σεντ Ετιέν για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Παράλληλα, ο Εργοτέλης εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την παραμονή του στην κατηγορία.

Ο Ολυμπιακός στο 12ο λεπτό του αγώνα έφτασε κοντά στο γκολ, όταν μετά από λάθος συνεννόηση των Κουτσιανικούλη και Γελαδάρη, ο Πάντος βρέθηκε απέναντι από τον Πόζα, αλλά ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη βγήκε νικητής από τη μονομαχία. Τρία λεπτά αργότερα, ο Λεονάρντο πάσαρε στον Ντιόγο και ο Βραζιλιάνος με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο Εργοτέλης άνοιξε το σκορ στην πρώτη καλή στιγμή του. Στο 22’ από σέντρα του Ζούνιορ, ο Κουτσιανικούλης κατέβασε ωραία τη μπάλα και άδειασε τους Παπαδόπουλο, Πάντο και Νικοπολίδη, με αποτέλεσμα να πλασάρει και να ανοίξει το σκορ. Στο 24’ ο Ζούνιορ με μακρινό σουτ προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Νικοπολίδη, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Όπως στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο ο Ολυμπιακός δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία. Στο 51’ ο Ντάρμπισαϊρ δεν μπόρεσε να νικήσει σε πρώτη φάση σε τετ-α-τετ τον Πόζα, ενώ στη συνέχεια ξαναπήρε τη μπάλα και σούταρε άουτ.

Ο Εργοτέλης απάντησε στο 54’. Αρχικά ο Κουτσιανικούλης σούταρε πάνω στα πόδια του Παπαδόπουλου, ενώ στην εξέλιξη της φάση ο Μπούντιμιρ έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Ντιόγο, αλλά το παιχνίδι συνεχίστηκε. Ο Ολυμπιακός δημιούργησε την τελευταία του ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 75’ με τον Όσκαρ να μην μπορεί να νικήσει τον Πόζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίτρινες κάρτες: Τζούνιορ, Γιαλούσης

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πόζα, Ορφανός, Χίμπλινγκερ, Γελαδάρης, Γιαλούσης, Κορδονούρης, Ζούνιορ, Κουτσιανικούλης (68΄ Πλάσνεγκερ), Μπέτο, Ρομάνο (72΄ Ογκουνσότο), Μπουντιμίρ (87΄ Φερνάντες).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Παπαδόπουλος, Πάντος, Λεονάρντο, Μενδρινός (60΄ Πατσατζόγλου), Ντουντού, Οσκαρ, Ντομί (46΄ Ντάρμπισαϊρ), Τζόρτζεβιτς (76΄ Μήτρογλου), Ντιόγο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης