Τα πτώματα περίπου 110 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και 30 παιδιά, παραμένουν στο ναυάγιο του ρωσικού ποταμόπλοιου, το οποίο βυθίστηκε χθες στον ποταμό Βόλγα, στο ύψος της ημιαυτόνομης δημοκρατίας του Ταταρστάν, κοντά στην πόλη Καζάν, περίπου 800 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τους διασώστες.

Δεκάδες δύτες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης τυχόν επιζώντων μετά τη βύθιση του «Bulgaria», του ποταμόπλοιου που, σύμφωνα με επιζήσαντες, βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά στη διάρκεια καταιγίδας. Το ποταμόπλοιο με τα δύο καταστρώματα είχε ναυπηγηθεί το 1955 στην τότε Τσεχοσλοβακία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνθρωποι που επέζησαν φτάνουν τους 80 – οι περισσότεροι από αυτούς περισυνελέγησαν από διερχόμενο σκάφος έπειτα από μία ώρα και πλέον μέσα στο νερό – όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, Ιρίνα Αντριάνοβα.

«Σύμφωνα με τους δύτες, οι πιθανότητες να βρεθεί κάποιος ζωντανός είναι ελάχιστες» είπε η ίδια.

Περίπου 60 από τους επιβάτες ήταν παιδιά μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και, σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων, περίπου 30 παιδιά είχαν συγκεντρωθεί σε μία αίθουσα κοντά στην πρύμνη του σκάφους λίγα λεπτά πριν από τη βύθισή του. Η Αντριάνοβα δήλωσε ότι στο σκάφος επέβαιναν 185 άνθρωποι, αλλά το τοπικό παράρτημα του υπουργείου στο Ταταρστάν ανακοίνωσε αργότερα ότι ο αριθμός των επιβατών ανερχόταν σε 199, μεταξύ των οποίων και 18 μη καταγεγραμμένοι, και ότι διασώθηκαν 79 άνθρωποι – 56 επιβάτες και 23 μέλη του πληρώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικαλούμενος τις μαρτυρίες διασωθέντων, ο ανώτατος αξιωματούχος των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών του Βόλγα, Ιγκόρ Πανσίν, δήλωσε ότι το πλοίο βυθίστηκε μέσα στον χρόνο ρεκόρ των 8 λεπτών. Ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να εξακριβώσουν τα αίτια του δυστυχήματος και να εντοπίσουν τους υπευθύνους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης