Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση γιατρού από το Ηράκλειο Κρήτης, που μαζί με άλλους τρεις βρίσκεται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ για αδήλωτα εισοδήματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα στην υπόθεση παρενέβη προσωπικό ο επικεφαλής της υπηρεσία Ι. Διώτης, όταν έγινε αποδέκτης πληροφοριών ότι ο μεγαλογιατρός, επιχειρεί «συμβιβασμό» με την καταβολή ενός απλού προστίμου, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Νέα Κρήτη».

Τα στοιχεία περιγράφουν ότι ο εν λόγω γυναικολόγος, χωρίς καν άδεια και ενημέρωση σε ΠΑΓΝΗ, Ιατρική Σχολή και Ιατρικό Σύλλογο, λειτουργούσε ταυτόχρονα με το δημόσιο νοσοκομείο με τα ίδια ακριβώς καθήκοντα και δραστηριότητες σε ιδιωτικό μαιευτήριο του Ηρακλείου. Εξέταζε ασθενείς είτε από το ΠΑΓΝΗ είτε απευθείας στο ιδιωτικό κέντρο ή πραγματοποιούσε εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις και τοκετούς στο ιδιωτικό μαιευτήριο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση έτσι θα μπορούσε να κλείσει, χωρίς με αποφυγή των όποιων δικαστικών εμπλοκών με ένα ενδεχομένως «απαλλακτικό βούλευμα», όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν με άλλο πανεπιστημιακό γιατρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για γνωστό γυναικολόγο του Ηρακλείου που πριν από έναν χρόνο έγινε από επίκουρος, τακτικός καθηγητής μαιευτικής, ο οποίος στη φορολογική του δήλωση εμφάνιζε εισοδήματα ενός μισθωτού γιατρού του ΠΑΓΝΗ, καθώς και έναν χειρουργό, για τους οποίους το πόρισμα θα περιέχει ατράνταχτα στοιχεία, αποδείξεις και μαρτυρίες. Τα στοιχεία αυτά, εξηγούν και γιατί ο γυναικολόγος προσπάθησε να πληρώσει τα πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις, όσο ψηλά κι αν τα βεβαίωνε το ΣΔΟΕ, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ώστε να κλείσει όπως-όπως την υπόθεση. Αυτό που τον ενδιαφέρει, λένε οι ίδιες πηγές είναι να μην έχει επιπτώσεις στην ακαδημαϊκή του καριέρα, σε σχέση τόσο με τη λειτουργία του στο ΠΑΓΝΗ όσο και με την εμπλοκή ιδιωτικού ιατρικού κέντρου στο Ηράκλειο και συναδέλφων του που εμφανίζονται να τον διευκόλυναν για την «παράνομη» λειτουργία του εκεί.

Οι άνδρες του ΣΔΟΕ, ελέγχοντας την υπόθεση του γιατρού, χρειάστηκε να ανοίξουν τη βεντάλια των ερευνών μέχρι και σε ιδιωτικό μαιευτικό κέντρο, όπου τους οδήγησαν μαρτυρικές καταθέσεις γυναικών ασθενών του, ιδίως περιπτώσεων που έχρηζαν εξειδικευμένων ιατρικών πράξεων κατά την εγκυμοσύνη τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτήν την αποκάλυψη όμως άνοιξε θέμα και για την ακαδημαϊκή του ιδιότητα και για την ιδιότητά του ως γιατρού του ΠΑΓΝΗ, που λειτουργεί παράλληλα σε ιδιωτικό κέντρο, χωρίς καν άδεια από τον Ιατρικό Σύλλογο, το ΠΑΓΝΗ και την Ιατρική Σχολή. Επίσης θέμα δημιουργήθηκε σε σχέση με τα οικονομικά και όχι μόνο στοιχεία και του ιδιωτικού μαιευτηρίου και γιατρών του, που φέρονται να υποβοήθησαν το γιατρό στην παράλληλη παράνομη λειτουργία του σε αυτό. Ιδιαίτερο θέμα φαίνεται ότι προκύπτει και για το ΠΑΓΝΗ, καθώς στο πόρισμα εμπεριέχονται καταθέσεις γυναικών-ασθενών, που περιγράφουν την «καθοδήγησή» τους ώστε, αντί του ΠΑΓΝΗ, μία σειρά ιατρικών πράξεων και τοκετών να γίνεται στο ιδιωτικό κέντρο, με αντίστοιχο κόστος για τις ίδιες ή τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης