Τσουνάμι ύψους 10 εκατοστών έπληξε μέρος των βορειοανατολικών ακτών της Ιαπωνίας, ύστερα από ισχυρή σεισμική δόνηση 7,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ η οποία σημειώθηκε στις 03:59 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας ανατολικά της νήσου Χονσού στην Ιαπωνία, σύμφωνα με εκτίμηση του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου (USGS).

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 190 χλμ. ανατολικά της πόλης Ισινομάκι και 181 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Κεσενούμα και είχε εστιακό βάθος δύο χλμ.. Οι κυριότερες αναφορές για τσουνάμι ήταν στα λιμάνια Οφουνάτο της επαρχίας Ιουάτε και Σόμα της επαρχίας Φουκουσίμα όπου καταγράφηκε κύμα ύψους 10 εκ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους 50 εκ. στις επαρχίες Ιουάτε, Μιγιάκι και Φουκουσίμα ενώ σε προληπτική εκκένωση μέρους των εγκαταστάσεων του πυρηνικού εργοστασίου Fukushima Daiichi προχώρησε η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco, σύμφωνα με το κρατικό ιαπωνικό κανάλι, NHK.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημιές. Να σημειωθεί ότι κοντά στο επίκεντρο του σεισμού είχε σημειωθεί ο καταστροφικός σεισμός των 8,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στις 11 Μαρτίου που προκάλεσε τσουνάμι ύψους 10 μέτρων, το οποίο σάρωσε τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης