Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εξέφρασε την «υπερηφάνεια» του για το πρόγραμμα των διαστημικών λεωφορείων, το οποίο έφθασε στο τέλος του με την εκτόξευση σήμερα του διαστημοπλοίου Ατλαντίς, και επαναβεβαίωσε την φιλοδοξία να δει μια ημέρα έναν από τους συμπατριώτες του να κατακτά τον πλανήτη Άρη.

«Ξέρω ότι οι Αμερικανοί μοιράζονται την υπερηφάνεια μου για όσα έχουμε επιτύχει ως χώρα, και την ανυπομονησία μου για το επόμενο κεφάλαιο της υπεροχής μας στο διάστημα», αναφέρει ο Ομπάμα σε ανακοίνωση του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πίσω από το Ατλαντίς και το πλήρωμά του των γενναίων αστροναυτών βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι που έχουν ριχτεί με το σώμα και την ψυχή στο πρόγραμμα του αμερικανικού διαστημικού λεωφορείου τα τελευταία 30 χρόνια. Σε αυτούς και όλα τα μέλη της NASA, θέλω να εκφράσω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου», πρόσθεσε.

Ενώ οι επόμενοι Αμερικανοί στο διάστημα θα ταξιδέψουν με ρωσικά διαστημόπλοια, ο Ομπάμα διαβεβαίωσε ότι η τελευταία εκτόξευση ενός διαστημικού λεωφορείου «μας ωθεί σε μια νέα εποχή της χωρίς τέλος περιπέτειάς μας για να διευρύνουμε τα όρια της εξερεύνησης του διαστήματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης