Με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, πλαστογραφίας και χρήσης πλαστών εγγράφων κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, συνελήφθη χθες το απόγευμα από αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής ένας 26χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητούνται ακόμη τέσσερις συνεργοί του.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι οι δράστες, εδώ και τουλάχιστον ένα τρίμηνο, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία αναζητούσε μέσω Διαδικτύου αγγελίες πωλήσεων πολυτελών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, και προσέγγιζαν τους ιδιοκτήτες τους, προσποιούμενοι τους αγοραστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, κατάρτιζαν πλαστές εξουσιοδοτήσεις και έπειθαν τους ιδιοκτήτες να πουλήσουν τα οχήματά τους, δίνοντάς τους μεταχρονολογημένες επιταγές, οι οποίες ήταν είτε κλεμμένες είτε χωρίς αντίκρισμα και μεταπωλούσαν τα αυτοκίνητα σε ανυποψίαστους αγοραστές με τη χρήση εκ νέου πλαστών εξουσιοδοτήσεων και λοιπών εγγράφων.

Από την έως τώρα έρευνα έχει διαπιστωθεί η συμμετοχή της σπείρας στην αγοραπωλησία πέντε αυτοκινήτων. Η σπείρα φέρεται ότι από τις εν λόγω αγοραπωλησίες έχει αποκομίσει μέχρι σήμερα μεγάλα χρηματικά ποσά και υπολογίζεται ότι το κέρδος για κάθε αυτοκίνητο ανέρχεται περίπου στα 25.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης