Στις 17 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο εναρκτήριος αγώνας της Ευρωλίγκα, στον οποίο η μία ομάδα θα είναι ο Παναθηναϊκός. Αυτό αποφάσισε η γενική συνέλευση της διοργανώτριας αρχής σήμερα στη Βαρκελώνη, πριν από την έναρξη της διαδικασίας της κλήρωσης.

Τα προκριματικά της Ευρωλίγκα θα διεξαχθούν το διάστημα 29 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου, με τη διεξαγωγή δύο Final-8 σε δύο διαφορετικές πόλεις. Ο ΠΑΟΚ και η Θεσσαλονίκη διεκδικούν τη διοργάνωση του ενός. Η φάση των ομίλων (24 ομάδες) θα διαρκέσει από τις 17 Οκτωβρίου μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου (Τετάρτες και Πέμπτες για 10 αγωνιστικές, όπως ίσχυε και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φάση των «16» θα διεξαχθεί από τις 18 Ιανουαρίου μέχρι και την 1η Μαρτίου, με διάλειμμα μίας εβδομάδας ανάμεσα στην 4η και 5η αγωνιστική. Τα πλέι θα αρχίσουν στις 21 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν στις 5 Απριλίου, ενώ το φάιναλ φορ, που θα φιλοξενήσει η Κωνσταντινούπολη, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 11-13 Μαΐου.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε την αύξηση των ομάδων με μόνιμο συμβόλαιο (licence A) σε 14, με την πολωνική Προκόμ Τρεφλ (πρωταθλήτρια Πολωνίας επί 8 διαδοχικές σεζόν) να προστίθεται στη λίστα όπου βρίσκονται και οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης